Annonce
Ringkøbing

Især de unge var nysgerrige for at se Paludan

De unge var begejstrede over at få besøg af en kendt og omdiskuteret politiker og kom i hobetal for at se Rasmus Paludan på torvet i Ringkøbing. Foto: Mads Dalegaard
Hundredvis af mennesker mødte op for at se den omdiskuterede politiker, da han lagde vejen forbi Ringkøbing søndag.
Annonce

RINGKØBING: Aldrig har der før været så mange politifolk på Torvet i Ringkøbing, som da Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs søndag eftermiddag lagde vejen forbi for at fortælle om sin politik. Mindst

Og på trods af adskillige opfordringer på Facebook fra mange Ringkøbing-borgere om at holde sig væk for ikke at give den kontroversielle politiker opmærksomhed, valgte flere hundrede at møde op for at ”se giraffen”.

- Vi har kun hørt om ham på nettet og i fjernsynet, så vi vil bare se ham og høre, hvad han siger. Det er bare nysgerrighed, fortalte 18-årige Sine Sørensen, der kom på Torvet med en flok venner i god tid før kl. 14.30, hvor besøget var anmeldt til.

Politifolk og PET-agenter var nærmest at finde på hver anden brosten, og da hovedpersonen ankom 20 minutter forsinket, dannede de årvågent og lynhurtigt en kæde rundt om ham, mens der stimlede sig en stor folk af især unge mennesker i en kreds om ham. Mobiltelefoner blitzede og videofilmede, alt imens de ældre generationer holdt sig tilbage og kiggede på mere eller mindre skeptisk på den palaver, der opstod.

- Hvorfor skal han komme og ødelægge Ringkøbing på en søndag, spurgte Shalaw S. Salahaddin, der faldt i snak på bænk på Torvet sammen med de to ikastboere Maja Bach og Mary, der ikke ønsker sit efternavn i avisen. De tre var enige om en at Rasmus Paludan ikke er deres kop te. - Han skal bare ignoreres, så vi vil ikke vise en reaktion på hans børnehaveretorik, sagde Shalaw S. Salahaddin, der havde fuld opbakning fra sine to nye bekendte. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Snak og selfie

- Rasmus Paludan, hvordan vil du samarbejde med de andre partier i Folketinget, hvis du bliver valgt ind?

Anton Mellergaard, 17 år og elev på Det Kristne Gymnasium, stillede spørgsmålet gentagne gang i den første forvirring og havde held med at få Rasmus Paludans opmærksomhed og fik i en længere snak med politikeren, der beredvilligt svarede. Det var dog kun de allernærmeste, der kunne høre, hvad der blev sagt.

- Han mente der var store muligheder for at samarbejde med DF og Nye Borgerlige, men DF har jo selv sagt, at de ikke vil støtte ham, så det gav ikke mening, sagde Anton Mellergaard efter snakken.

- Han var meget flink, men jeg er totalt uenig med ham om, at man ikke skal være næstekærlig over for alle. Det mener han ikke, at man skal være, sagde Anton Mellergaard, der sluttede snakken af med en selfie med politikeren.

Annonce

Flyer gav øgenavne

Kristian Fowle, der fulgtes med Anton Mellergaard, havde en anden form for oplevelse af Rasmus Paludan.

- Han kaldt mig plastikperker og feltmadras, fordi jeg rakte en af deres flyers til en person af anden etniske herkomst, fortalte Kristian Fowle.

En ung mand med anden etnisk herkomst bad selv om at få en af Stram Kurs’ flyers om hjemsendelse af muslimer. Men Paludan afviste at han måtte få en. Derfor gav Kristian Fowle en flyer til ham.

- Det var meget specielt. Jeg blev faktisk lidt rystet, fordi han stirrede mig lige i øjnene, da han sagde det. Så jeg blev klar over, at han mener, hvad han siger, fortalte Kristian Fowle.

De to unge var langt fra de eneste, der fik lov at stille spørgsmål og flere valgte at stille spørgsmål om netop Stram Kurs-politikken, såsom EU-samarbejde og lign.

De omtalte flyers blev kun delt ud til etniske danskere. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Tottenham af alle hold

Gustav på 12 år og hans jævnaldrende kammerater Bjarke og Oscar fik også et enkelt spørgsmål ind.

- Vi spurgte ham, hvem han holder med i den engelske Premier League. Han sagde Tottenham. Det dur ikke, grinede drengene, der var helt på det rene med, hvem Rasmus Paludan er.

- Jeg kender godt hans holdninger om at være meget stram over for flygtninge. Det er ikke særlig godt og vi er egentlig imod det, fortalte Gustav.

- Det bedste vil være at ignorere ham, men vi blev lidt for nysgerrige, tilføjede Oscar.

Lige så stille begyndte ringkøbingenserne at forlade Torvet, bortset fra de unge, der fulgte med til den bitre ende. Efter 45 minutter hastede PET og politifolk så Rasmus Paludan ud i en sort bil og videre med retning mod Herning.

Nysgerrighed var drivkraften for mange af de fremmødte på Torvet i Ringkøbing, herunder også Sine Sørensen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce