Annonce
Digitalt

iRoar Go brøler højt og tydeligt

iRoar Go skiller sig ud i det hurtigt voksende marked for blueooth-højtalere. Den er designet i metal og gummi og minder om en retro radio, men er alligevel kompakt, robust og i høj grad mobil. Lyden imponerer takket være de indbyggede forstærkere og en imponerende bas, og de mange mulighederne for at styre musikken direkte på højtaleren vil appellere til mange. Batteritiden og et traditionelt strømstik er til gengæld vidner om, at højtaleren har nogle år på bagen. Pr-foto
Creative iRoar Go har snart fire år på bagen, men netop nu er prisen banket godt og grundigt i bund, og det gør det ekstra attraktivt at se nærmere på den lille løve

Creative har i årevis markeret sig med højtspillende og kompakt lyd til en rimelig pris. Mange kender nok Creative fra deres pc-højtalere, men de har også flere forsøg på bluetooth-højtalere blandt andet, heriblandt iRoar-serien.

iRoar Go blev lanceret i 2016 til små 1500 kr., og uden at afsløre konklusionen på testen her, så var det en fair pris i 2016, men markedet er blevet oversvømmet af billige bluetooth-højtalere siden da.

Netop nu sælger Creative dog iRoar Go til ca. 650 kr. – og dét gør iRoar Go så svær at ignorere, at vi har valgt at teste den prisvindende højtaler, selvom den har små fire år på bagen.

Annonce

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Klassisk design, utraditionel opbygning

iRoar Go har et nærmest klassisk design. I modsætning til mange bluetooth-højtalere, der lanceres i dag, har iRoar Go masser af metal. Rammerne er i alustål, frontristen i metal, mens knapper og ”fødder” er i gummi. Det samme er enderne på højtaleren, så de kan bevæge sig, når bassen buldrer. Det kompromisløse finish går dog ikke ud over robustheden, for højtaleren kommer med en IPX6-certificering, som betyder, at den tåler vandstænk.

Mens designet er klassisk, er det – for en bluetooth højtaler – utraditionelt, at der er klemt så hulens meget teknik ind i den lille iRoar Go. Der er indbygget fem enheder, to fjernfeltsdiskanter, to passive radiatorer og en 2,5” subwoofer, som jeg vender tilbage til. Derudover er der indbygget to forstærkere for at ikke at gå på kompromis på hverken hhv. lav- og mellem-toner eller de høje frekvenser.

Hvordan lyder dét så? Imponerende, størrelsen taget i betragtning. iRoar Go spiller højt og klart, og så er der bassen. Når man aktiverer den inbyggede forstærker med Roar-knappen, ja så buldrer bassen, så gummimembranerne blafrer.

Godt køb

Jeg har i testen brugt iRoar Go til at høre radio på og til musik i mit køkken-alrum, og det klarer den imponerende godt. Den er flot at se på, og den lyder godt – og så har den et hav af tilslutningsmuligheder, fordi den er fra en tid, hvor man stadig forventede fx 3,5 mm-stik og microSD. Batteritiden er ”kun” 12 timer, til gengæld har den et usb-ud på 5V/1A, så du kan lade din telefon fra den.

Der er rigtig mange gode bluetooth-højtalere på markedet lige nu, og man kommer langt for 500 kr. – eller mindre. Kostede iRoar Go stadig de 1500 kr., som den kostede i 2016, så ville jeg anbefale, at man så på nogle af de andre billige alternativer - men i skrivende stund sælger Creative højtaleren for små 650 kr., og så er den absolut værd at se nærmere på, for den ligner ikke de andre bluetooth-højtalere på markedet, og til 650 kr. er den et rigtig godt køb.

Pris og tilgængelighed: iRoar Go sælges på Creative.dk for 1500 kr., dog 650 kr. i skrivende stund.

Der er masser af muligheder for at sætte telefonen til at spille og dernæst styre al afspilning direkte på iRoar Go, der bestræber sig på et meget brugervenligt betjeningspanel. Pr-foto
iRoar Go kan spille både højt og klart med en god basgengivelse, men det er især på designet, at højtaleren skiller sig ud fra de andre bluetooth-højtalere. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce