Annonce
Udland

Irans leder beskylder briterne for pirateri og lover gengæld

Caren Firouz/Reuters
I en tale kalder Irans leder briterne for "ondskabsfulde", fordi de tilbageholder et iransk skib i Gibraltar.

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, giver tirsdag udtryk for, at landet vil gøre gengæld mod briterne, der har tilbageholdt en iransk olietanker.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

4. juli blev et iransk tankskib opbragt af britiske marinesoldater ud for Gibraltar, der har tilbageholdt det lige siden.

Det skyldes en mistanke om, at skibet var på vej med olie til Syrien og dermed bryde EU's sanktioner på området.

I et tv-transmitteret interview kalder den iranske leder tirsdag briterne for "ondskabsfulde".

- (Briterne, red.) har begået pirateri og stjålet vores skib, siger Khamenei.

- Den islamiske republik vil ikke lade de ondskabsfulde handlinger være ubesvarede, siger han ifølge AFP.

Khamenei kommer ifølge nyhedsbureauet ikke ind på, hvornår og hvordan Iran vil svare igen.

Repræsentanter fra Irans regering har tidligere kaldt tilbageholdelsen af skibet "ulovlig" og sagt, at tankskibet ikke havde kurs mod Syrien.

Det 330 meter lange tankskib kan rumme to millioner tønder olie, når det er lastet. Myndighederne i Gibraltar har oplyst, at skibet bar en fuld last.

Torsdag i sidste uge blev kaptajnen og overstyrmanden, der begge er indiske statsborgere, anholdt.

Storbritannien meddelte samme dag, at tre iranske skibe forsøgte at "genere" et britisk tankskib, der befandt sig i Hormuzstrædet.

Det britiske skib blev bedt om at ændre kurs til et nærtliggende iransk territorium, lød forklaringen efter episoden. De iranske skibe sejlede dog til sidst væk.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce