Annonce
Udland

Iran: USA blev advaret før drone blev skudt ned

Handout/Ritzau Scanpix

Iranerne siger, at de har indsamlet vragdele fra amerikansk drone i Irans territoriale farvand.

USA blev advaret flere gange, før drone blev nedskudt.

Det siger Irans Revolutionsgarde til statslige medier i Teheran.

Revolutionsgardens luftstyrkedivision siger, at iranerne flere gange rettede advarsler til den amerikanske overvågningsdrone, før der blev sendt et missil mod den.

General Amir Ali Hajizadeh fremsatte udtalelser om advarslerne i et interview med det statslige iranske tv fredag.

Generalen stod ved siden af vragdele, som ifølge de iranske myndigheder stammede fra den nedskudte amerikanske drone RQ-4A Global Hawk.

Hajizadeh sagde i tv-interviewet, at "desværre svarede de os ikke."

Han tilføjede, at Iran har indsamlet vragdelene fra landets territoriale farvand.

USA siger, at dronen blev skudt ned i internationalt luftrum.

Den iranske viceudenrigsminister, Abbas Araghchi, sagde ved et møde fredag med den schweiziske ambassadør i Teheran, som varetager USA's interesser i landet, at "nogle dele af dronevraget blev fundet i iransk farvand."

Også den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, har sagt, at dele af dronen blev fundet i iransk territorialt farvand.

Han offentliggjorde torsdag de nøjagtige koordinater for, hvor dronen angiveligt blev skudt ned af Irans Revolutionsgarde.

I USA har Pentagon blankt afvist de iranske oplysninger og fremlagt andre koordinater, som angiver et sted i internationalt luftrum over Hormuzstrædet.

Den iranske general siger også, at Iran torsdag afstod fra at nedskyde et fly med 35 personer om bord.

Hajizadeh siger, at flyet ledsagede dronen som blev skudt ned.

Disse udtalelser blev offentliggjort af nyhedsbureauet Tasnim.

– Sammen med dronen var der i regionen et amerikansk fly af typen P-8 med 35 personer om bord. Dette fly fløj også ind i vort luftrum, og vi kunne havde skudt det ned, men vi gjorde det ikke, siger generalen.

/ritzau/Reuters

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce