Annonce
Udland

Iran finder kvinde skyldig i at have spioneret for UK

Meddelelse om dom kommer under en tiltagende krise mellem Den Islamiske Republik og flere vestlige lande.

Iran siger mandag, at det har idømt en kvinde ti års fængsel for at have været spion for Storbritannien.

Meddelelsen om dommen kommer under en tiltagende krise mellem Den Islamiske Republik og flere vestlige lande på grund af iranernes omstridte missil - og atomprogram.

En talsmand for retsvæsnet, Gholamhossein Esmaili, siger til statsligt tv, at kvinden arbejdede for Det Britiske Råds kulturorgan, og at hun arbejdede sammen med briternes efterretningstjeneste. Han identificerede hende ikke.

En ven af den dømte kvinde siger, at hendes navn er Aras Amiri, og at hun blev anholdt under et besøg i Teheran i marts 2018. Vennen oplyser videre, at Amiri er 33 år, og at hun har bopæl i Storbritannien, men hun er ikke britisk statsborger.

Retssagen mod kvinden er gennemført for nylig, og kvinden har ifølge vennen endnu ikke kendskab til dommen.

Det britiske udenrigsministerium udtrykker "dyb bekymring" over rapporterne.

Esmaili siger, at den dømte kvinde var studerende i Storbritannien, inden hun blev rekrutteret af Det Britiske Råds kulturorgan til at lede det kontor i Iran. Opgaverne, som hun arbejdede med et års tid, var "kulturel infiltration" i Iran.

Antallet af iranere, som er blevet anholdt for spionage, er taget til, siden landets øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, sidste år sagde, at Vesten "infiltrerede" agenter i landet.

Onsdag i sidst uge meddelte Iran, at landet vil trække sig delvist fra den atomaftale, der blev indgået i 2015, og som præsident Donald Trump har trukket USA ud af.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce