Annonce
Erhverv

IPL, Ferrodan og Dana-Tank er gået i betalingsstandsning

Foto fra IPL i Lem. Foto: IPL.dk
IPL Group, der omfatter IPL og Dana-Tank i Lem samt Ferrodan i Skjern, er gået i betalingsstandsning.

Lem/Skjern: IPL Group, der omfatter IPL og Dana-tank A/S i Lem samt Ferrodan A/S i Skjern er gået i betalingsstandsning.

Det bekræfter Lene Ølgaard, der ejer virksomhederne sammen med Aage Ølgaard.

Derudover har hverken hun, Aage Ølgaard eller bestyrelsesformand Johan Christian Bendix Øllgaard Jensen, nogen kommentar til betalingsstandsningen.

Medarbejderne på de tre virksomheder fortsætter arbejdet under betalingsstandsningen.

De seneste offentlige regnskaber for de tre virksomheder viser alle underskud. IPL i Lem, der blandt andet producerer komponenter til bilindustrien samt til landbrugsmaskiner og fødevareproducerende virksomheder, kom ud af 2018 med et underskud på 3,6 millioner kroner, og en positiv egenkapital på 15,3 millioner kroner. Virksomheden havde i 2018 85 medarbejdere.

Ferrodan A/S i Skjern, der er et moderne jernstøberi, kom ud af 2018 med et underskud på 3,6 millioner kroner og en negativ egenkapital på 27,9 millioner kroner. Virksomheden havde i 2018 60 medarbejdere.

Dana Tank A/S i Lem, der er en produktionsvirksomhed med speciale i trykbærende og trykløse tanke og beholdere til store dele af industrien, kom ud af 2018 med et underskud på 2,8 millioner kroner og en negativ egenkapital på 5,8 millioner kroner. Virksomheden havde i 2018 33 medarbejdere.

I alle tre virksomheder er der i øvrigt en betragtelig kortfristet gæld.

Annonce

Hvad er en betalingsstandsning?

Har en virksomhed i en periode så alvorlige økonomiske problemer, at den ikke kan betale sine kreditorer, kan den tage udvejen betalingsstandsning. Når en virksomhed går i betalingsstandsning, får den udsat alle sine betalinger. Betalingsstandsningen varer i en afgrænset periode.

Betalingsstandsningen skal meldes til skifteretten. Derefter bliver der beskikket et tilsyn i form af en advokat eller lignende. Virksomheden vil senest tre uger efter anmeldelsen blive indkaldt til et møde i retten med sine kreditorer. Retten informerer kreditorerne om mødet.

En betalingsstandsning, vil i første omgang vare i tre måneder. Efter de tre måneder, kan virksomheden søge om en forlængelse på tre måneder mere. Når der er gået et år, kan betalingsstandsningen ikke forlænges mere.

Under en betalingsstandsning bliver alle virksomhedens betalinger standset. Der kan ikke betales regninger i denne periode. De bliver udsat i håb om, at virksomheden kan komme på fode og rejse sig igen, når perioden er ovre. Virksomheden må samtidig ikke betale gammel gæld, da kreditorernes indbyrdes stilling ikke må forskydes.

Virksomheden vil være under ført tilsyn udefra under betalingsstandsningen. Det vil i de fleste tilfælde være i form af en advokat, der har til formål at varetage interesserne fra kreditorerne. Virksomhedens handlinger skal godkendes af advokaten, mens der bliver ført tilsyn med virksomheden.

Under betalingsstandsningen vil det blive forsøgt at indgå aftaler med virksomhedens kreditorer. Lykkes det ikke, kan virksomheden blive nødt til at begære konkurs efterfølgende.

Betalingsstandsning er et værktøj, som virksomheder kan bruge, hvis de har økonomiske problemer, som de mener, at de kan rette op på igen. Er der ingen muligheder for at vende skuden, vil de i langt de fleste tilfælde begære konkurs i stedet.

Kilde: Dinero.dk

Benhård konkurrence

- Vi har haft på fornemmelsen, at IPL Group har haft lidt svært ved at tjene penge de senere år og også oplevet enkelte afskedigelser af Metal-medlemmer på de tre fabrikker. Men det er jo en gammel virksomhed, der altid har været velkonsolideret, siger Helge Albertsen, formand for Metal Skjern-Ringkøbing.

- Konkurrencen i metalindustrien er blevet benhård, og hvis ledelsen ikke konstant har fokus på indførslen af ny teknologi, så går det galt. Jeg kan naturligvis ikke sige, om det er tilfældet med IPL Group, men når en virksomhed går i betalingsstandsning, så peger pilen altid på ledelsen, siger Helge Albertsen.

Han håber naturligvis, at det vil lykkes at redde virksomhederne under betalingsstandsningen.

Generelt forventer Metal-formanden ikke, at der er konkurser på vej i metalbranchen.

- Der er en opbremsning i den generelle aktivitet i erhvervslivet på grund af usikkerhed i verden, men i Metal forventer vi ikke flere konkurser på den baggrund, siger Helge Albertsen.

Foto fra Dana-Tank i Lem. Foto: Dana-tank.dk
Foto fra Ferrodan i Skjern. Foto: Ferrodan.dk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce