Annonce
Ringkøbing

Intimt og nærværende: Teatertrup modtager årets kulturpris

Publikum fik også serveret noget til smagssansen, da skuespillere fra Teatret OM i midten af juni sidste år henlagde scenen til klitterne ved Lyngvig Fyr i forbindelse med opførelse af forestillingen 'Lighthouses.' I dag kan egnsteatret glæde sig over netop at have modtaget Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturpris 2019. Arkivfoto: Chresten Bergh
Ved traditionsrig nytårskoncert lørdag eftermiddag i ROFI-Centret blev Teatret OM hyldet som modtager af Ringkøbing-Skjern Kommunes kulturpris.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mundvigene vendte klart opad, da formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), lørdag eftermiddag stod midt i rampelyset på scenen i ROFI-Centret ved den årlige nytårskoncert, hvor han havde æren af at uddele Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturpris 2019.

- Jeg kan godt røbe, at det er scenevante kunstnere med stjernestøv på skuldrene og en del års kunstnerisk virke på de skrå brædder og bag kulisserne, der er de værdige modtagere, sagde Erik Viborg, inden han satte navn på prisvinderen:

- Det er selvfølgelig Teatret OM, jeg taler om. Og folkene bag det lille, store teater: Sandra Pasini, Antonella Diana og Annemarie Waagepetersen.

Da de to førstnævnte ikke havde mulighed for at overvære nytårskoncerten med Orkester MidtVest og solisten Susanne Elmark, gjorde bestyrelsesformanden for Teatret OM, Mogens Pedersen, Annemarie Waagepetersen selskab og gik på scenen for at modtage hædren.

Den består af 5000 kroner og et kunstværk - til lejligheden skabt af trækunstner Otto Pilgaard, der var sidste års modtager af den kommunale kulturpris.

Annonce

Teater grundlagt i Rom

I sin tale fastslog Erik Viborg blandt andet, at 'det er ikke forkert at betegne Teatret OM som både bredtfavnende og internationalt':

- Og som noget meget intimt og meget nært, hvilket jeg er sikker på, at enhver, der har set en eller flere af jeres forestillinger, vil kunne skrive under på.

Da Sandra Pasini og Antonella Diana tilbage i 1989 grundlagde deres eget teater, fik det navnet Teatro Sfera di Om, der dengang hørte hjemme i Rom.

Fem år senere fik de to kvinder et legat til at studere ved Odin Teatret i Holstebro, og i 1995 blev det italienske teaterkompagni permanent flyttet til Danmark. Sandra Pasini og Antonella Diana slog sig ned i Vinderup, hvor teatrets navn i 1997 blev ændret til Teatret OM.

Siden 2006 har Teatret OM haft base i Ringkøbing, hvor kompagniet har status af egnsteater, hvilket medfører økonomisk støtte fra staten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce