Annonce
Debat

Internethandel eller ej: Et motorstop gav stof til eftertanke om fordelen ved personlig betjening

Som mange andre er lørdagens klummeskribent begyndt at handle mere og mere på nettet, men en god oplevelse i den fysiske verden har fået ham til at tænke over fordelene ved at handle lokalt. Netop nu får man en ekstra oplevelse ved at handle i de store handelsgader i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Kaj Poulsgaard

Da jeg var barn og ung blev jeg mødt med: ”Go’ da’! Hva’ sku’ det være?”, når jeg kom ind i en forretning. I dag er det udskiftet med ” Hej, hva’ ka’ vi hjælpe dig med?” Det kræver selvfølgelig, at jeg rent faktisk går ind i en forretning, hvad jeg jo gør sjældnere og sjældnere. Flere og flere af mine indkøb flytter jeg som mange andre over på internettet.

Ideen med at bestille varer langt væk fra er jo ikke ny. Tidligere hed det postordrer. I Matador siger bankdirektør Varnes til Mads Skjern, da han vil låne penge til at starte en tøjforretning i Korsbæk, at det er der slet ikke brug for. Jævne folk kan jo bare bestille varer i postordrekatalogerne.

Mads Skjern tager som bekendt kampen op og åbner sin forretning.

Annonce

I dag går det så den anden vej. Når jeg mangler noget, er det første, jeg gør jo ”at gå på nettet” for at se ”hvad, hvor og hvor meget”. I dag behøver jeg overhovedet ikke komme i en eneste butik for at få dækket mit indkøbsbehov. Selv mit behov for dagligvarer kan dækkes af online supermarkeder og ”måltidskasser” fra forskellige udbydere.

Når jeg i dag handler, er det derfor ofte uden den personlige kontakt i forretningen, hvor jeg ser det fysiske udvalg, vælger og prøver og vender måske tilbage og bytter eller måske klager over varens kvalitet.

Mangler jeg noget, søger jeg på internettet og vælger så min vare ud fra et billede og en beskrivelse. Jeg betaler varen plus forsendelse med mit visa kort og må så vente nogle dage, før jeg kan hente varen i det nærmeste postudleverings sted. Er jeg ikke tilfreds med varen eller ønsker den byttet til en anden størrelse, ja så går det den modsatte vej med pakning og forsendelse og igen venten på, at den ombyttede vare eller beløbet minus forsendelses-omkostninger dukker op.

Så er det, jeg siger til mig selv:” Sådan er det jo - det kan ikke være anderledes!”. Men så var det jeg fik en oplevelse, der sagde:” Jo, det kan det så godt!”

Jeg var på vej i min bil, da olielampen pludselig begyndte at lyse, og det er jo en meget alvorlig sag.

Jeg stoppede selvfølgelig med det samme - fik motorhjelmen op og tjekket oliepinden. Ingen olie på pinden! Jeg holdt midt i en skov, men heldigvis ikke langt fra en mindre by. Jeg vovede pelsen og trillede langsomt ind til byen. I byens udkant lå et byggemarked. De må have motorolie, tænkte jeg - og humøret steg. På butiksdøren kunne jeg konstatere, at der var 5 minutter til lukketid. I butikken fandt jeg hylden med motorolie. To store 4 liters plastik dunke. Jeg snuppede én og begav mig op til kassen.

For ikke at komme til at gøre noget galt, spurgte jeg den unge mand ved kassen, om jeg kunne bruge denne olie til min bil. Det vidste han godt nok ikke, men spurgte så til mit registreringsnummer. ”Lige et øjeblik”, sagde han og tastede løs på computeren. ”Nej”, sagde han, ”jeg er bange for, at den olie ikke dur til din bil”.

Jeg var klar til at sige tak for hjælpen og ville gå uden for og ringe til Falck. ”Vent lige et øjeblik”, lød det så igen fra den unge mand. Han tastede på sin mobiltelefon - klokken var nu 10 minutter over lukketid.

Jeg kunne høre, der blev talt bilmærke og motorolie. Da han var færdig, sagde han, at han lige havde talt med en tidligere kollega i et firma, der bl.a. handlede med motorolie, og her var beskeden den samme - olien i den store dunk duede ikke til min bil - ØV. 

Jeg sagde 1000 tak for hans hjælp og var på vej ud af butikken. Da han råbte: ”Vent lige et øjeblik!”, hvorefter han forsvandt ud af butikken.

Jeg stod måbende og tænkte:” Hva’ har han nu gang i?”. Efter et minut kom han tilbage. Denne gang med en lille plastik dunk i hånden. ”Jeg kom pludselig i tanke om, at jeg havde en halv liter af den motorolie, du skal bruge liggende ude i min bil - værs’go’!”

Jeg anede ikke, hvad jeg skulle sige, men fik dog spurgt om, hvad han skulle ha’ for den? ”Ingenting”, svarede han,” jeg skulle alligevel ha’ købt noget nyt!

Klokken var nu 30 minutter over lukketid!

Nu sad jeg så igen i bilen og tænkte: ”Hvad skete der lige der?”

Det, der slog mig, var den enorme afstand, der var imellem den super professionelle personlige service, jeg lige havde oplevet og så den totalt upersonlige oplevelse, der kendetegnede min handel på internettet.

Jeg havde lige fået sat en fed streg under: "Det går aldrig galt, når du handler lokalt!”

Jeg havde mødt en ekspedient, der, da han havde fået svar på ”Hva’ ka’ jeg hjælpe dig med?”, ikke helmede, før han havde gjort sit yderste, for at skaffe det, jeg havde brug for!

Jeg havde lige fået sat en fed streg under: "Det går aldrig galt, når du handler lokalt!

PS. Næste gang jeg kom forbi det pågældende byggemarked, var jeg lige inde og sige tak for sidst med en god flaske rødvin til den unge mand.

Rigtig go’ julehandel!

Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Hvide Sande

Handlekraftig mand tog affære: Tog nøglerne fra en spritbilist med promille på over to

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Debat For abonnenter

Krigsfaren er overhængende. Netop derfor bør Jeppe Kofod tage en tur til Berlin

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Skjern

Ny DR-podcast går bag om den uhyggelige blodtapper-sag i Skjern: 'Syv sprøjter med blod'

Annonce