Annonce
Ringkøbing-Skjern

Inspiration til at leve et grønnere liv

Sol og vind er blandt de vedvarende ressourcer, der fører til en grønnere verden - og som nu er cantrale emner i en foredragsrække i Ringkøbing-Skjern Kommune. Pressefoto
Der er inspiration og viden at hente i den foredragsrække, Ringkøbing-Skjern Kommune i dag søsætter i samarbejde med blandt andet bibliotekerne, uddannelsesinstitutioner og folkeoplysningsforbundene.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: "Lev for det halve". Dét er titlen på den bestsellerbog, som journalist, forfatter og foredragsholder Nanna Hyldgaard Hansen har skrevet med udgangspunkt i egne erfaringer med at skrue op for livskvaliteten samtidig med, at familien reducerede deres forbrug - og klimapåvirkning.

Det er også titlen på det første af en række foredrag om bæredygtighed, grøn omstilling og klima, som begynder på Tarm Bibliotek i aften mandag den 16. november med netop Nanna Hyldgaard Hansen, og som foreløbig løber over vinteren og foråret 2021.

Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Bag foredragsrækken står Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med Naturkraft, Ringkøbing-Skjern Folkeuniversitetet, Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne, AOF, LOF, Vestjyllands Højskole og Innovest.

- Formålet er at koble folkeoplysningen med kommunens styrkeposition inden for energi og grøn omstilling, fortæller videnkoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, Sara Jørgensen.

- Foredragsrækken tager udgangspunkt i Ringkøbing-Skjern Kommunes Energi2020-strategi, fordi vi har et ønske om at fortælle borgerne, at vi lever i en kommune med et særligt fokus på den vedvarende energi.

Annonce

Selvforsynende

Ringkøbing-Skjern Kommune har siden 2008 haft en vision om, at kommunen skulle være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020.


Det centrale i foredragene er spørgsmålet om, hvordan vi hver især kan bidrage til, at vi som samfund kan blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi.

Sara Jørgensen, videnkoordinator


- Det centrale i foredragene er spørgsmålet om, hvordan vi hver især kan bidrage til, at vi som samfund kan blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi, fortæller Sara Jørgensen og peger på, at foredragene dykker direkte ned i den enkeltes liv:

Annonce

Vind, vand og sol

Frem til april 2021 vil der være foredrag med titler som "Klimaforandringer i historisk perspektiv" om fortidens forklaringer på fremtidens klimaudfordringer og "Hvordan når verden 100 procent-målet via Vind, Vand og Sol?"

- Vi arbejder allerede på en række nye foredrag senere på foråret fortæller Sara Jørgensen og afslører, at der vil blandt andet vil blive afholdt foredrag og workshop om kompostering og gødning på Vestjyllands Højskole, og en temadag om elbiler på Naturkraft.

Der kan bestilles billetter på kommunens hjemmeside: https://energi2020.rksk.dk/arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Her er tallene, du ikke må se: 12 smittede med minkvariant i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Massetest i Vestjylland: Torsdag åbner yderligere to teststeder i Ringkøbing-Skjern

Annonce