Annonce
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Det gamle rådhus kan se frem til en større ansigtsløftning efter et flertal i byrådet valgte at renovere rådhuset i Skjern i stedet for at at bygge nyt til beskæftigelsesafdelingen. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Massive borgerprotester har overbevist et stort byrådsflertal om, at det ville gå alt for hårdt ud over Skjerns handelsliv at flytte medarbejderne fra rådhuset i Skjern til et nybyggeri ved Innovest. Derfor stemte de for at trække stikket til Innovest II og give den 50 år gamle rådhusbygning en overhaling.

Skjern: Borgere og handelsliv kunne her til aften ånde lettet op.

Selv om borgmester Hans Østergaard (V) gennem lang tid har talt varmt for at sælge byens gamle rådhus og flytte medarbejderne ud af midtbyen til et nybygget Innovest II, så bliver planerne ikke til noget. Et massivt flertal med borgmesteren i spidsen valgte ganske overraskende at stemme for at droppe støtten til Innovest II og i stedet renovere rådhuset på Finderupsvej for 10-12 millioner kroner.

- Jeg så gerne, at der bliver bygget videre på Innovest, men nu trækker vi stikket. Jeg mener ikke vi skal bruge et år på at analysere videre på noget, som vi så ender med at trække stikket til om et år. Vi skylder også vores medarbejdere at sende et klart signal om, hvad vi vil sagde borgmesteren.

Derfor stemte han for at renovere Skjerns rådhus sammen med resten af Venstres gruppe. Det samme gjorde SF, Dansk Folkeparti, den konservative Lennart Qvist og socialdemokraterne Linda Nielsen og Helge Albertsen.

I sidste øjeblik forsøgte viceborgmester Søren Elbæk (S) og partifællerne Trine Ørskov og John G. Christensen ellers at redde Innovest II-projektet med et ændringsforslag, som præciserede at nybyggeriet kun kunne blive til virkelighed, hvis det nødvendige antal kvadratmeter var lejet ud til private og hvis der var private investorer til at købe og udvikle rådhusgrunden. som borgere og erhvervsliv har ønsket det indenfor i løbet af næste år.

Men det forslag fik kun opbakning fra forslagsstillerne selv, Irene Lund Andersen og Venstres Lise Juhl, der dog gjorde det klart, at hun ville stemme med resten af sin gruppe, hvis forslaget faldt.

Og det gjorde det altså. Det ærgrede viceborgmesteren.

- Jeg synes, det ville være mest rigtigt at trykprøve idéen med Innovest II og udviklingen af rådhusgrunden først, sagde Søren Elbæk.

Trine Ørskov argumenterede med, at hun havde svært ved at se, at en kommunal arbejdsplads er byens bedste udviklingsmulighed.

- Hvis vi havde en tom grund midt i byen, er en administrationsbygning, så det fedeste for Skjern? Vil et jobcenter være vores bedste bud på en udviklingsmulighed. Jeg tror det ikke, lød det fra Trine Ørskov.

Annonce
Ringkøbing IF For abonnenter

Klar forstærkning til Ringkøbing IF: Tidligere topscorer er vendt tilbage til klubben

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing IF

En forstærket trup giver optimisme i Ringkøbing IF: Træneren tror på en plads i top fire

Vestjylland For abonnenter

Efter fire måneder åbner ulvezone igen: Noget kan tyde på, at mennesker og ulvehvalpe holdt sig væk - på nær en politianmeldelse

Skjern

Brand i mejetærsker spredte sig til mark

Debat

Klumme: Mellem os sagt - lad os være besværlige for hinanden

Tarm

34-årig mand uden kørekort snuppet i dansk bil med tyske nummerplader: Politiet fandt også stoffer på manden

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Fagchef ved kommunen: - Det er ikke nyt, at vi bruger sikkerhedsvagter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Skjern

Hærværk i haverne: Knækkede lamper og knive i slangerne

Vestjylland

Ulvedræber truet på livet: Mand dømt for truslerne

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Ringkøbing-Skjern

I weekenden vælter eleverne ind: Forstandere glæder sig til et efterskoleår med færre coronarestriktioner

Videbæk For abonnenter

Plejehjemsleder om brugen af sikkerhedsvagter: - Vi skal også passe på de andre beboere

Videbæk

Billig-arbejdstøj går på opkøb: Nu vil Spjald-virksomheden selv designe arbejdstøj

Annonce