Annonce
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Det gamle rådhus kan se frem til en større ansigtsløftning efter et flertal i byrådet valgte at renovere rådhuset i Skjern i stedet for at at bygge nyt til beskæftigelsesafdelingen. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Massive borgerprotester har overbevist et stort byrådsflertal om, at det ville gå alt for hårdt ud over Skjerns handelsliv at flytte medarbejderne fra rådhuset i Skjern til et nybyggeri ved Innovest. Derfor stemte de for at trække stikket til Innovest II og give den 50 år gamle rådhusbygning en overhaling.
Annonce

Skjern: Borgere og handelsliv kunne her til aften ånde lettet op.

Selv om borgmester Hans Østergaard (V) gennem lang tid har talt varmt for at sælge byens gamle rådhus og flytte medarbejderne ud af midtbyen til et nybygget Innovest II, så bliver planerne ikke til noget. Et massivt flertal med borgmesteren i spidsen valgte ganske overraskende at stemme for at droppe støtten til Innovest II og i stedet renovere rådhuset på Finderupsvej for 10-12 millioner kroner.

- Jeg så gerne, at der bliver bygget videre på Innovest, men nu trækker vi stikket. Jeg mener ikke vi skal bruge et år på at analysere videre på noget, som vi så ender med at trække stikket til om et år. Vi skylder også vores medarbejdere at sende et klart signal om, hvad vi vil sagde borgmesteren.

Derfor stemte han for at renovere Skjerns rådhus sammen med resten af Venstres gruppe. Det samme gjorde SF, Dansk Folkeparti, den konservative Lennart Qvist og socialdemokraterne Linda Nielsen og Helge Albertsen.

I sidste øjeblik forsøgte viceborgmester Søren Elbæk (S) og partifællerne Trine Ørskov og John G. Christensen ellers at redde Innovest II-projektet med et ændringsforslag, som præciserede at nybyggeriet kun kunne blive til virkelighed, hvis det nødvendige antal kvadratmeter var lejet ud til private og hvis der var private investorer til at købe og udvikle rådhusgrunden. som borgere og erhvervsliv har ønsket det indenfor i løbet af næste år.

Men det forslag fik kun opbakning fra forslagsstillerne selv, Irene Lund Andersen og Venstres Lise Juhl, der dog gjorde det klart, at hun ville stemme med resten af sin gruppe, hvis forslaget faldt.

Og det gjorde det altså. Det ærgrede viceborgmesteren.

- Jeg synes, det ville være mest rigtigt at trykprøve idéen med Innovest II og udviklingen af rådhusgrunden først, sagde Søren Elbæk.

Trine Ørskov argumenterede med, at hun havde svært ved at se, at en kommunal arbejdsplads er byens bedste udviklingsmulighed.

- Hvis vi havde en tom grund midt i byen, er en administrationsbygning, så det fedeste for Skjern? Vil et jobcenter være vores bedste bud på en udviklingsmulighed. Jeg tror det ikke, lød det fra Trine Ørskov.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce