Annonce
Videbæk

Initiativpris går til sundhedshus i Vorgod-Barde: - Det er hele byens pris

Håndværkerne med at blive færdige med den nye tilbygning til Vorgod-Barde Hallen, der skal rumme sundhedsfællesskabet. Formand for hallens bestyrelse Jørgen Clausen og halbestyrer Leo Clausen (til højre) håber, at det kan blive indviet sidst i juni. Foto: Johan Gadegaard
Nordeas initiativpris går til arbejdet med opbygningen af sundhedsfællesskabet ved hallen, der til sommer vil åbne for en række nye sundhedstilbud i byen.

Vorgod-Barde: Det første, som Jørgen Clausen og Leo Clausen slår fast, da Dagbladet møder dem til en snak om den pris, de netop har vundet, er, at det ikke kun er deres fortjeneste.

- Det er hele byens pris, fortæller formanden for hallens bestyrelse og halbestyreren samstemmende.

Det ville dog blive lige i overkanten at samle alle byens godt 1000 indbyggere til interview og fællesbillede. Og i øvrigt ikke særlig coronavenligt. Så derfor må Jørgen Clausen og Leo Clausen tage imod prisen.

Nordeas initiativpris i Videbæk-området går i år til arbejdet med opbygningen af det kommende sundhedsfællesskab i Vorgod-Barde og med at få samlet penge ind til det.

Annonce

Døre sparkes op i fællesskab

Mange i byen har rigtig nok været inde omkring projektet; 65 frivillige meldte sig til at samle penge ind, og mange fra byen gav et økonomisk bidrag.

- Det er ikke som enkeltpersoner, at nogle modtager den pris. Det er jo hele byen, vi er stolte af, for det er alle, der har løftet den fælles opgave, siger formand for halbestyrelsen Jørgen Clausen og suppleres af halbestyrer Leo Clausen:


Hver gang man har mødt en lukket dør, så har man fundet en i byen, der kunne sparke den op.

Leo Clausen, halbestyrer


- Hver gang man har mødt en lukket dør, så har man fundet en i byen, der kunne sparke den op.

Det sammenhold har givet pote, for fra sommeren 2021 vil der kunne findes sundhedstilbud som læge, fysioterapeut, psykolog og træningscenter i forbindelse med hallen.

På rekordtid fik arbejdsgruppen med borgernes hjælp skrabet 2,6 millioner kroner sammen til projektet. Inden da var der bevilget 6,3 millioner kroner til opførelsen af lægehuset fra Sundheds- og Ældreministeriet under forudsætning af, at det skulle ligge i forbindelse med hallen.

Annonce

Flow i sundheden

Fremover vil der ikke blive langt fra en sportsskade til lægen eller fysioterapeuten i Vorgod-Barde, lige som den modsatte vej er ligetil, hvis for eksempel lægen ordinerer motion mod ekstra kilo på sidebenene.

- Vi synes jo, at det interessante ved tanken om et sundhedsfælleskab er, at man går fra behandling ved lægen til måske fysioterapeuten over til den foreningsbaserede idræt, siger Jørgen Clausen.

Jørgen Clausen og Leo Clausen viser det nye 100 kvadratmeter store fitnessrum, der skal fyldes med træningsmaskiner og vægte inden åbningen. Foto: Johan Gadegaard.

Planerne om et lægehus i forbindelse med hallen har omkring 10 år på bagen, men for to år siden tog det for alvor fart, og processen med ansøgning til ministeriet gik i gang. I mellemtiden var ideen vokset til, at der også skulle andre sundhedstilbud end lægepraksis med i sundhedshuset. Og som tænkt, så gjort.

Tilbygningen har stået på siden sommeren 2020, og selvom byggeriet stadig er i gang, er man kommet langt. Da Dagbladet besøger hallen, er to håndværkere ved at sætte lamper op i den nye gang til behandlerrummene og det 100 kvadratmeter store træningslokale.

Annonce

Ny adresse til hallen

Selvom coronaen har drillet hallen i forhold til, at mange aktiviteter har måttet aflyses, så ramte den ikke på det værste tidspunkt i forhold til den store tilbygning til hallen, siger formanden og halbestyreren. Uden aktiviteter at tage hensyn til har håndværkerne nemlig kunnet arbejde igennem.

Jørgen Clausen og Leo Clausen forventer, at hallen kan indvies i slutningen af juni i år – og håber, at der er lempet så meget på restriktionerne på det tidspunkt, at man kan invitere hele byen til indvielse.

Nordeas Initiativpris

  • Prisen gives til en enkelt person, et hold, et team, et firma eller lignende i tidligere Videbæk Kommune, som efter presseudvalgets skøn i det forløbne kalenderår har udvist det bedste initiativ, eller som på anden måde har ydet en særlig fortjenstfuld indsats.
  • Presseudvalget består af lokaljournalister i Videbæk-området fra Herning Folkeblad, Videbæk-Spjald Avis og Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
  • Prisen uddeles af Nordea i Videbæk i forbindelse med sin forløber Videbæk Spareskasses fødselsdag 20. februar.
  • Prisen blev første gang uddelt i 1969.
  • Prisen gik i 2020 til Kaj Christiansen for arbejdet med padelbanerne i Videbæk Lawn Tennis Klub. I 2019 gik prisen til Spjald-virksomheden billig-arbejdstøj.dk. 

Skulle man i øvrigt ikke helt vide, hvor hallen ligger, skal man gøre sig klar til at indtaste en ny adresse på gps’en. Hallens adresse bliver nemlig ændret fra Vorgodvej 35 til Nørlundvej 1, mens sundhedshuset får adresse på Nørlundvej 3.

- Det er af hensyn til lægehuset, så en ambulance ikke skal ligge og køre frem og tilbage på Vorgodvej og ikke kunne finde lægehuset. På den måde bliver det nemmere for ambulancen af finde frem, siger Leo Clausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Annonce