Annonce
Mad og drikke

Inges kinesiske køkken: Shanghai stegte nudler

Foto: Skovdalnordic.com

Velkommen til augusts skole, hvor jeg viser dig nogle nemme, kinesiske retter. Dem har jeg lært at lave i forbindelse med mit toårige ophold i millionbyen Shanghai, hvor vi også har et fotostudie.

Når du sætter dig ved et kinesisk aftensbord, serveres der flere såkaldte mono-retter, typisk to-tre grøntsagsretter, måske en tofu-ret og så en kød- eller fiskeret. En klassisk ret er "shanghai fried noodles", hvor du får nudler stegt med en smule hakket kød og så bok choy, der er en kinesisk kåltype. Det er lige nok til at give lidt smag. Og så er nudlerne selvfølgelig vendt med en skøn blanding af soja, finthakket hvidløg og ingefær.

En anden fin grøntsagsret er stegte bønner, hvor kineserne lige tilføjer en spiseskefuld hakket kød per portion.

200 g nudler

200 g bok choy

100 g svampe

50 g hakket svinekød

1 tsk salt

½ tsk sukker

2 spsk soja

1 spsk. sherry

Kog nudler efter anvisning på pakken.

Snit bok choy i mindre længder.

Skær svampe i tynde skiver.

Vend kød i salt, sukker og sherry.

Steg kødet i lidt olie i en wok.

Tilsæt bok choy og steg igennem et par minutter.

Vend de kogte, afdryppede nudler i soja, kom dem i wokken og varm igennem, mens du vender dem.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];