Annonce
Livsstil

Inges køkken: Hummus med haveløvemund

Foto: Skovdalnordic.com

Her i maj kigger vi på spiselige blomster. Denne gang er det haveløvemund (Antirrhinum majus). Det er en staude, som med lidt held og omhu kan give blomster i flere år. Og blomstringen foregår fra sen forår til sensommer. Det er bedst at forspire indendørs fra cirka marts og plante ud i maj. Den kan godt tåle lidt frost. Hvis den skal have en chance for at overvintre, skal den stå i læ og så varmt som muligt.

Blomsterne smager som let bitre ærter og findes i masser af farver.

Ingredienser

  • 500 g kogte kikærter (fra dåse eller friskkogte)
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • ½ dl citronsaft
  • 1 dl grillede peberfrugter i olie eller soltørrede tomater i olie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 3 fed hvidløg
  • Haveløvemund
  • 1 avocado

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne undtagen avocado og haveløvemund til en grov mos.

Server med ristet rugbrød, blomster og avocado til.

Retten passer perfekt som tilbehør til grillmad og tapas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Inges køkken: Rabarbermarmelade

Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce