Annonce
Ringkøbing-Skjern

Inges Køkken: Bagte donuts

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Så er vi lige præcis færdige med juleaften og de to juledage, men her i madskolen fortsætter vi med søde klassikere, der er sjove at lave derhjemme, i stedet for at købe færdiglavede.

Måske skal du prøve denne opskrift, når du har tid i julen? Du kan pynte de bagte donuts lige så tosset, du vil. Sågar med karamel og bacon, for det har jeg nemlig fået i Chicago, da jeg i forbindelse med mit arbejde besøgte den amerikanske by.

Til 12 styk

  • 125 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • 180 g kagehvedemel fra Valsemøllen
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 dl sødmælk
  • 250 g flormelis
  • Sort madfarve
  • Pink madfarve
  • Pebermyntebolsjer

For at lave denne opskrift skal du have en speciel donutform, som fås i førende isenkramforretninger.

Sådan gør du

Pisk sukker og æg skummende.

Tilsæt blødt eller smeltet smør. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i dejen.

Vend sødmælk i.

Smør eller spray donut-formene med fedtstof.

Formene fyldes halvt.

Bag dem ved 190 grader varmluft i cirka 10 minutter.

Når de bagte donuts er afkølede, er det tid til at pynte dem med alt, hvad fantasien byder på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Annonce