Annonce
Erhverv

Ingen vil være minkavlere mere: De er videre på Vestas eller i landbruget

Jesper Kvist Jensen, formand for Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening, kender ikke til minkavlere, der har lyst til at starte op igen. Foto: Mads Dalegaard
Ringkøbingegnens Minkavlerforening kender ikke til avlere, der ønsker at fortsætte i branchen. Der skal anden lovgivning til, hvis det skal ske, lyder det.

RINGKØBING-SKJERN: Der er af gode grunde ingen aktive minkavlere tilbage på Ringkøbing-Skjern egnen. Og det er tvivlsomt, om der kommer nogen igen.

Det vurderer Jesper Kvist Jensen, formand for Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening.

- Jeg har ikke hørt om nogen, som har mod på eller lyst til at starte op igen. Da minkerhvervet blev nedlagt sidste år, smadrede man fuldstændig dets infrastruktur. Der var ingen politisk velvilje, men derimod en dagsorden, som gik ud på, at der ikke længere skulle være minkavl, siger Jesper Kvist Jensen.

Annonce


Jeg har ikke hørt om nogen, som har mod på eller lyst til at starte op igen. Da minkerhvervet blev nedlagt sidste år, smadrede man fuldstændig dets infrastruktur.

Jesper Kvist Jensen, formand for Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening


Han vurderer antallet af minkavlere i Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening til sidste år at være 69 mod 10 mere året før. Og nogle af de 69 er videre i andre erhverv.

- Nogle er begyndt at arbejde inden for planteavl og andre på kyllingefarme. Alene bare ude i det gamle Holmsland er seks startet i produktionen på Vestas, fortæller han.

Startet op som fisker

I Jesper Kvists Jensens egen familie er der også sket skifte fra minkavl til andre erhverv. Selv er han startet op som fisker, mens hans bror Jakob står bag den nystartede cafe Ruth & Co i Hvide Sande.

- Jeg tror, at der skal en helt anden lovgivning til, før man kan komme videre, og der måske er nogle, som vil starte op igen, mener Jesper Kvist Jensen.

Hvordan fremtiden ser ud for Ringkøbingegnens Pelsdyravlerforening, tør Jesper Kvist Jensen ikke sige endnu.

- Vi har ikke holdt møder siden sidste år på grund af forsamlingsforbuddet. For vi er mellem en 50 til 60 stykker, når vi mødes. Det bliver nok først en gang efter sommerferien, vi kan mødes igen. Så må vi, hvad der sker, siger han.

Beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har netop godkendt 1,9 millioner til en såkaldt minkpulje. Den skal i år sikre uddannelse til ledige, der har arbejdet i minkbranchen eller i følgeerhverv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce