Annonce
EM I HÅNDBOLD

Ingen sved på panden: Frankrig legede sig i EM-finalen

Træner Olivier Krumbholz er i EM-finalen efter storsejr på 30-19 over Kroatien. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

De forsvarende europamestre fra Frankrig står søndag aften klar på halgulvet i Boxen i Herning til at forsvare deres titel.

De franske kvinders semifinale mod Kroatien, der ellers har været EM's helt store positive overraskelse, blev en ren walkover. Kroaterne førte 3-2, men derefter gik to meter høje Camila Micijevic og holdkammeraterne totalt i stå.

Frankrig styrede kampen helt og aldeles og afgjorde tingene allerede i første halvleg, som de vandt med hele 10 mål, 15-5.

Det betød, at træner Olivier Krumbholz lynhurtigt kunne begynde at kigge frem mod finalen. Han kunne fordele ressourcerne og spare store profiler som Grace Zaadi og Estelle Minko.

Frankrig endte med at slå en flok trætte kroater med hele 30-19, så der var stor, stor klasseforskel.

Semfinalen blev dømt af Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen. De leverede en fejlfri præstation, selvom Nenad Sostanic, der er kroatisk landstræner, konstant stod og slog ud med armene. Det havde han absolut ingen grund til. Han skulle hellere have brugt krudtet på at hjælpe sit eget hold.

I kampen om femtepladsen scorede hollandske Lois Abbingh hele 10 mål, men det lykkedes alligevel ikke de forsvarende verdensmestre at vinde kampen. Rusland, der havde Polina Vedekhina som flittigste målskytte med seks scoringer, vandt kampen med 33-27 (18-13).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce