Videbæk

Ingen Streetfestival i Videbæk uden Streetleg

Videbæk byder på Open by Night tirsdag 4. juni med masser af streetaktiviteter. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Videbæk: Temaet til Open by Night tirsdag 4. juni i Videbæks midtby er "Street Festival", og derfor ligger det lige for, at der skal være mulighed for at afprøve forskellige former for "Streetleg", når man kommer i gaden.

- Vi har altid fokus på, at børn og unge skal have en rigtig god oplevelse, når vi holder vores Open by Night. Denne gang var det helt naturligt at bygge videre på street-temaet fra sidst med forskellige aktiviteter under den fælles betegnelse "Streetleg", fortæller Mette Markussen fra Videbæk Handel og Erhverv.

Det er dog ikke kun børn og unge, der får mulighed for at boltre sig i aktiviteterne til Streetleg.

– Der vil være lidt for enhver smag og for alle aldersgrupper. Man kan blandt andet komme til tops i en otte meter høj klatrevæg, eller holde sig på jorden og afprøve det sjove "Bungy-træk". Fiskehoppeborgen er nok mest for de mindre børn. Til gengæld kan både voksne og børn være med, når Vorgod-Barde Skakklub stiller de store skakbrikker op, lover Mette Markussen.

De lokale sportsforeninger vil også være til stede i bybilledet med forskellige aktiviteter, som hovedsaligt vil være placeret i den vestlige ende af Bredgade.

Inden arrangementet kan afvikles ligger et stort arbejde forud. Alligevel vil foreninger og erhvervsliv ikke være det foruden.

- Vi oplever en kæmpe opbakning til arrangementerne. Alle er positive og tager del i ansvaret og opgaverne. Der er ingen tvivl om, at det fremmer sammenholdet, når vi på denne måde samarbejder om at vise vores ansigt udadtil. Det er så positivt at være en del af, siger Mette Markussen.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer