Annonce
Sport

Ingen professionel debut alligevel: TK Promotion tvunget til at aflyse boksestævne på lørdag

Jeppe Møller Christensen skulle have debuteret som professionel hos TK Promotion på lørdag ved et stort hjemmestævne i ROFI-Centret, men nu er det hele aflyst. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Jeppe 'Pain Train' Møller Christensen skulle have haft sin debut som professionel bokser på lørdag i ROFI-Centret i Ringkøbing, men nu er stævnet aflyst med meget kort varsel på grund af manglende genåbning for sporten.

Ringkøbing: Fire dage før et stort professionelt boksestævne skulle man tro, at bokserne var i gang med den sidste finpudsning af formen.

Men de lokale boksere Jeppe Møller Christensen og Payman Akbari Eshan og træner og promotor Kasper Høyer Holgersen var ikke til at finde i Ringkøbing Bokseklubs lokaler tirsdag aften.

Tirsdag morgen var der ellers aftalt en snak forud for TK Promotions Fight Night i ROFI-Centret i Ringkøbing på lørdag.

Annonce

Fraværet var et resultat af den dybe skuffelse og frustration, de sammen med mange andre blev ramt af i løbet af tirsdagen, hvor det stod klart, at TK Promotions Fight Night måtte aflyses.

- Jeg er helt ødelagt. Det har været en forfærdelig dag, fortæller Kasper Høyer Holgersen.

Forberedelserne til stævnet startede kort efter TK Promotions seneste stævne i Gilleleje tilbage i december.

- Planen var, at vi igen ville holde stævne i Ringkøbing sidst i februar for at gøre det til en tradition med et stævne i februar. Det viste sig ret hurtigt, at vi måtte udskyde. I første omgang til en gang i april, hvor efter vi rykkede det til den 8. maj, fortæller Kasper Høyer Holgersen.

Havde fået tilladelse til stævnet

TK Promotion handlede hele tiden i god tro. I forventning om at coronarestriktionerne ville blive ændret så meget, så der ikke ville blive problemer i at afvikle stævne efter den 6. maj. Derfor søgte TK Promotion om tilladelse til at afvikle stævnet. En tilladelse, de fik med det samme.

- Gennem hele forløbet har vi været i god dialog med Kulturministeriet. Den nedsatte ekspertgruppe havde åbenbart anbefalet en åbning af sporten også, men sporten blev udeladt, stik mod, hvad både Kulturministeriet og mange andre forventede. Det er bare så skuffende, det her, fortæller Kasper Høyer Holgersen.

For ham giver beslutningen slet ingen mening.

- Der kan komme 2000 til koncert, folk må feste og stå tæt i Jomfru Ane Gade i Aalborg, og så må der ikke være bare 500 tilskuere til hverken boksning eller håndbold, selv om vi kunne følge alle de regler, der ville være. Jeg forstår det ikke, fortæller Kasper Høyer Holgersen.

Annonce

Mange aftaler måtte aflyses

Tirsdagen har været hektisk.

- Jeg skulle først have fat i mine egne to boksere Jeppe og Payman, og så skulle jeg give besked til de udenlandske boksere, der stod og trippede for at komme i kamp i Danmark. Jeg har snakket med Dansk Professionelt Bokseforbund, der skulle sørge for kampledere og dommere og alt det der. Jeg har aflyst aftalen med vores engelske stævnespeaker. Vi har meldt fra til ROFI-Centret, vi har aflyst over for dem, der skulle have ordnet lyd, lys, musik og så videre. Vi skulle have vist de seks kampe på en livestream, som man kunne købe adgang til. Der er bare så meget, der nu skal aflyses, fortæller Kasper Høyer Holgersen.


Vi har mange penge ude allerede, fordi vi var så tæt på stævnet, som vi var, da vi måtte opgive. Kan vi ikke få hjælp af en eller anden kompensationsordning, bliver vort tab på små 100.000 kroner.

Kasper Høyer Holgersen, TK Promotion


En af TK Promotions primære værdier er at være ordentlige, ærlige og fair overfor både boksere, publikum, sponsorer og samarbejdspartnere. Derfor bliver alle former for billetter selvfølgelig refunderet på ticketmaster og www.live-tv.dk.

- Vi har mange penge ude allerede, fordi vi var så tæt på stævnet, som vi var, da vi måtte opgive. Kan vi ikke få hjælp af en eller anden kompensationsordning, bliver vort tab på små 100.000 kroner. Det er voldsomt for os, siger Kasper Høyer Holgersen.

Annonce

Jeppes debut som prof bliver udsat

Efter ni sejre i ni kampe som amatør skulle Jeppe Møller Christensen fra Ringkøbing have haft sin debut som professionel mod Darren Burns fra Irland.

- Jeg er så klar. Mentalt og fysisk. Så er det godt nok et slag i ansigtet at få at vide, at kampen ikke bliver til noget på lørdag, fortæller Jeppe Møller Christensen.

Han var tunet ind på opgaven.

- Min vægt ligger perfekt, min kondi er i top, min timing er god. Jeg føler virkelig, jeg har styr på alt. Lige nu er det hele bare træls at tænke på, at jeg nu nok ikke får min professionelle debut på hjemmebane. Nu tyder det på, at det sker ved et stævne i Struer om syv uger. Så må jeg holde mig skarp ind til da, fortæller Jeppe Møller Christensen.

TK Promotion giver dog ikke op.

- Vi håber på at arrangere næste sæsons første stævne i Ringkøbing lørdag den 28. august. Nu må vi se, siger en nedtrykt Kasper Høyer Holgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Rekordmange smittede, antallet har ikke været så højt på et døgn siden nytårsaftensdag

Annonce