Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ingen oplysninger om antal smittede med minkvariant i Ringkøbing-Skjern: Dyk ned i smittetallene bag de nye tiltag

Der oprettes nu endnu et teststed i Ringkøbing-Skjern. Denne gang i Skjern. Dermed er der teststeder i både Ringkøbing, Tarm og Skjern. Foto: Mads Dalegaard
I Region Midtjylland er det hver fjerde smittet i minkbranchen, der bor i Ringkøbing-Skjern
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mere end hver fjerde af de 180 coronatilfælde, der i Region Midtjylland er fundet hos personer med tilknytning til minkproduktion, hører til i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det skriver Sundheds og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Der er helt konkret tale om 48 tilfælde svarende til 27 procent af de smittede i minkbranchen i regionen. Og det er her, forklaringen på de tiltag, der nu indføres, skal findes.

- Det skyldes, at der er fundet høj forekomst af smitte blandt mennesker med relation til minkfarme og pelserier, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

Her fremgår det også, at der i uge 44 og 45 er fundet minkvarianter i henholdsvis 12 og ni procent af de positive coronatests, som man har analyseret i Region Midtjylland.

Der står dog intet i Sundheds- og Ældreministeriets pressemeddelelse om, hvorvidt nogen af disse er fundet i Ringkøbing-Skjern og Holstebro Kommune.

Annonce

Ingen tal på minksmitte

Dagbladet har kontaktet både Sundheds- og Ældreministeriet og Statens Serum Institut for at få oplyst, hvor mange minkvarianter man har fundet blandt de coronasmittede i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sundheds- og Ældreministeriet ønsker ikke at oplyse antallet, men henviser til Statens Serum Institut. Seruminstituttet oplyser via en pressevagt, at man ikke laver særkørsler på kommuneniveau til medierne, men at der torsdag vil komme en opdatering om minkvarianter og corona hos personer med tilknytning til mink på ssi.dk.

Det var ikke muligt at få svar på, om det konkrete tal for fund af minkvarianter blandt borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune vil være en del af torsdagens opdatering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce