Sport

Ingen nye ansigter til sæsonstart i Ringkøbing IF

Ringkøbing IF startede sæsonen blidt med en omgang spinning. Der er spinning på programmet de første fire mandage i ROFI-Centret. Foto: Henrik Olesen

Ringkøbing IFs førsteholdstrup indledte sæsonen mandag aften. Men det var ikke på græs. Spillerne blev banket igennem på spinningcykler i ROFI-Centret, og først på onsdag bliver der trænet udendørs.

Ringkøbing: Så er fodboldsæsonen starter for spillerne i Ringkøbing IFs førsteholdstrup.

Men det var ikke ude på en kold og forblæst træningsbane på Alkjær Stadion, spillerne blev banket igennem. Det var i stedet på en stribe spinningcykler i ROFI-Centret.

- Vi starter lidt blødt ud. Spillerne skal nok nå at komme i form, selv om vi ikke kører på for fuld kraft den første dag. Så de første fire mandage står den på spinning. Vi træner udendørs onsdag og torsdag. I næste uge begynder vi med to gange træning om onsdagen for de spillere, der kan være med der. Den første træningskamp ligger allerede lørdag den 19. januar ude mod Lyseng, og så går det ellers slag i slag, fortalte cheftræner Nicolai Wael.

Det bliver dog ikke sur træning det hele.

- Nej i ugen 17.-24. februar skal 26 spillere og otte ledere og trænere på træningslejr i Tyrkiet. I en uge kommer spillerne til at leve som professionelle i forhåbentligt godt vejr og på gode baner. Det bliver et dejligt afbræk, fortalte Nicolai Wael.

Der var ikke nye ansigter med til træningen.

- Vi har været i kontakt med et par stykker, hvor af den ene har meldt fra, mens den anden afventer lidt endnu. Vi vil gerne have tilknyttet en spiller, der kan spille på venstrekanten, fortalte sportschef Jens Nielsen.

Årsagen er, at Jonas Magnussen ikke forlænger. Han er i hvert fald i kontakt med både B93 og Brønshøj med henblik på klubskifte. Ydermere en venstrebensspilleren Marcos Ugarte stoppet, og Matias Thorup flytter til Belgien med familien.

Men måske behøver klubben ikke at hente en ny mand. Jeppe Solgaard er nemlig omsider i gang igen med træningen, og han mærker intet til de hjernerystelser, som har drillet alt for mange gange og i alt for lang tid. Gloire Rutikanga er også meldt helt klar. Og søreme om ikke Andrés Lope kunne melde om klar fremgang. Hvis den argentinske midtbanespiller bliver klar, vil det være en klar forstærkning.

- Hvis Jeppe og Gloire kan spille, så vil jeg vurdere, vi er lige så stærke som i efteråret. Der vil også være en del af de unge spillere, der kommer til at bygge godt på her i vintertræningen. Derfor er det ikke afgørende for mig, at vi henter nye spillere ind. Ikke som det ser ud lige nu i hvert fald, sagde Nicolai Wael.

Det er heller ikke let at hente nye spillere til en klub som Ringkøbing IF i vinterpausen.

- FC Midtjylland lejer ikke spillere ud i vinterpausen. Og når de lejer ud, vil de helst sende spillere til 1. division til især Fredericia. Spillere i andre klubber spiller selvfølgelig deres chance de steder her i opstarten. Måske kan de ikke begå sig der, og det åbner måske for noget til os senere. Men det er svært. Alle vil jo have mindst 45 minutters kørsel til Ringkøbing. Og sådan som klubber som Kolding, Skive, Middelfart og Jammerbugt opruster, så bliver det da ikke lettere for os, fortalte Jens Nielsen.

Men heller ikke Jens Nielsen er bekymret.

- Vi arbejder ud fra det, vi har. Heldigvis har vi større talentmasse at tage af end nogen sinde tidligere. Der er tre-fire U19-spillere, der skal op og træne med førsteholdstruppen nogle gange i foråret, og nogle af de unge seniorspillere vil jo blive endnu bedre. Det ser fornuftigt ud det hele, sagde Jens Nielsen.

0/0
Sport

Minut for minut: Danmark scorede tre mål i vild afslutning mod Schweiz

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Sport

Medaljeregn og gaveregn til lokale: Alle vandt metal til OL

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF