Annonce
Kultur

Ingen metaltræthed i Vestjylland: Stor heavy rock-festival streames direkte fra Videbæk

Efter Black Box Live live-streamede koncert med bandet Black Swamp Water (billedet), kom en aftale på plads om, at lyd- og lyssamarbejdet nu skal lave en todagesfestival "Nordic Noise 2020: Streaming For Vengance". Pressebillede
Black Box Live i Videbæk, et samarbejde mellem lyd- og lysfirmaer, skal i weekenden være med til at få festivalen Nordic Noise til at strømme ud af publikummernes skærme derhjemme.
Annonce

VIDEBÆK: Det bliver tungt og hårdt i bededagsferien i Videbæk. Fredag og lørdag står lyd- og lyssamarbejdet Black Box Live nemlig klar til fyre op for en heavy rock-festival i en lagerhal. Men bandene kommer til at spille uden publikum - i hvert fald lige foran scenen.

Black Box Live er nemlig blevet bedt om at hjælpe med at få Danmarks første live-streamede heavy rock-festival til at flyde ud i stuerne til publikummerne derhjemme. Samarbejdet af lyd- og lysfirmaer har allerede erfaring med live-streaming af koncerter, men bededagsferiens festival bliver af en anden kaliber, fortæller Allan Guldborg fra Black Box Live.

- Det er en ny verden for os at streame over Facebook. Det er et område, vi ikke var vant til. Men vi lærte det hurtigt, og man kunne se forskel fra første til anden koncert, og fra anden til tredje, og festivalen i weekenden kommer forhåbentlig til at overskygge alt andet, siger han.

Festivalprogram

Nordic Noise 2020: Streaming For Vengance
Fredag 8. maj 2020
19.00-19.45 - AnoxiA - Danish Heavy Metal (Videbæk)
20.00-20.45 - Chronicle (Helsingør)
21.00-21.45 - Killing (Videbæk)
22.00-22.45 - Boys From Heaven (Helsingør)
Lørdag 9. maj 2020
19.00-19.45 - Justify Rebellion (Helsingør)
20.00-20.45 - Freddy And The Phantoms (Videbæk)
21.00-21.45 - Black Oak County (Helsingør)
22.00-22.45 - I'LL BE DAMNED (Videbæk)
Annonce

Vil holde sig i gang

Black Box Live har flere gange i løbet af coronanedlukningen streamet live fra lagerhallen og har haft op mod 1700 seere.

Folkene bag tjener ikke noget på det, men laver derimod koncerter for ikke at blive rustne i faget. Det bliver nemlig ikke til nogen festivalopgaver for dem over sommeren, da alt er aflyst.

- Efter vi havde lavet live-koncerten på Facebook med Black Swamp Water, kom Michael H. Andersen fra Nordic Noise, og spurgte, om vi ville være med til at lave festivalen, siger Allan Guldborg.

Annonce

Fra udskydelse til live-streaming

Nordic Noise havde egentlig planer om at udskyde koncerterne til næste år, ligesom mange andre festivaler gør, men så opstod ideen om en online-festival - og den idé var Allan Guldborg og resten af Black Box Live med på.

Og således var "Nordic Noise 2020: Streaming For Vengance" født. Heavy metal-folket vil genkende titlen som et ordspil på Judas Priests plade ”Screaming for Vengance” fra 1982.

Bandene kommer til at spille på skift på spillestedet Karosserifabrikken i Helsingør og Black Box Lives scene i lagerhallen i Videbæk, og transmissionen fra de to koncertsteder bliver kørt sammen i en fælles live-udsendelse på Nordic Noises Facebook-side.

Allan Guldborg fra Black Box Live er klar til at tage imod to band over to dage og sende deres koncerter ud til publikum på Facebook. Arkivfoto: Anita Rahbek
Annonce

Ingen publikum til hjælp

Det kræver imidlertid sit at få en koncert uden nogen publikummer fysisk til stede til at være spændende at se på en skærm.

- Vi gør det samme som ved metal-festivaler. Når man ser de videoer, der bliver klippet fra Wacken (Wacken Open Air, tysk metal-festival, red.), så er det med alle mulige vinkler - vi har bare ikke 10.000 mennesker oppe foran scene, vi kan filme, så alt oppe på scenen skal vi få til at virke total dynamisk. Det er lidt af et kunststykke, siger Allan Guldborg.

Udstyret er dog i orden inden fredagens og lørdagens koncerter: De fire kameraer, som skal filme bandene på scenen, koster ifølge Alan Guldborg det samme som en BMW.

Koncerten begynder begge dage klokken 19.00 og forventes at slutte klokken 22.45. Live-streamingen er gratis og kan ses på Nordic Noises Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vinternote: Tiden flyver

Ringkøbing-Skjern

Det skal der ske: Nye corona-tiltag er gældende frem til 3. december

Ringkøbing-Skjern

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce