Annonce
Videbæk

Ingen ideer er for små: Nu skal Videbæks fremtid planlægges

Hvis man vil have en finger med i spillet om Videbæks fremtid, både hvordan byen kan se ud og hvad man kan lave i den, kan man deltage i kick off-mødet 1. oktober, hvor alle ideer er velkomne. Foto: Jørgen Kirk
Alle borgere inviteres til at komme med deres ideer, visioner og drømme om hvilken retning, byen skal udvikle sig.
Annonce

VIDEBÆK: Sæt kryds i kalenderen 1. oktober. Da inviterer Ringkøbing-Skjern Kommune nemlig alle, der har lyst til et kick off-møde til den kommende helhedsplan for Videbæk.

”Helhedsplan, det lyder da lidt kedeligt”, vil mange nok tænke. Men det behøver det slet ikke at være.

- Vi skal lege juleaften, fortæller Anne-Marie Bøgh, der er projektleder på den kommende helhedsplan med et stort smil.

Ideen med helhedsplanen er nemlig at sætte gang i en gennemtænkt udvikling, der kan gøre Videbæk endnu bedre at bo i. Og det skal ske ud fra de ønsker, som indbyggerne i Videbæk og opland selv har for området.

Hvordan kan kunsten udvikle sig i Videbæk, hvilken rolle skal kirken spille, hvad er der af muligheder for børnene, har erhvervslivet gode muligheder, hvor kan der bygges nye huse og så videre. Alle emner er i spil, når der skal laves helhedsplan for Videbæk. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Mening i sammenhæng

- Vi skal have fat i de drømme og ideer, der er i byen og oplandet. Derfor begynder vi med et kick off-møde, hvor alle, store som små, er inviteret. Her kan man komme med sine ideer, fortæller Anne-Marie Bøgh og understreger, at ingen ideer er for små.

- Det kan være alt fra noget stort som for eksempel Naturkraft til, at det ville være rart med liggestole i Herborg Bakker. Noget, der kan synes småt eller ved siden af, kan komme til at give god mening, når det ses i en helhed med alle de andre ideer, forklarer hun.

- Det er desuden nemmere at søge penge og få opbakning, hvis ideen er en del af en plan, der har sammenhæng med andre projekter. Og som kommunen har været med inde over for at kvalitetssikre, tilføjer projektlederen.

Annonce

Lang idesæson

Hun fortæller, at da helhedsplanen for Ringkøbing 2050 blev udformet, var der for eksempel så mange ideer, der handlede om et godt børneliv, at de blev samlet, så både små og store ideer er med i den endelige plan, som Ringkøbing skal formes efter.

Kick off-mødet, hvor der er workshop med små grupper, bliver ikke den eneste mulighed for at komme med input til helhedsplanen.

Der kommer en digital platform, hvor man indtil december kan lægge ideer ind, ligesom Anne-Marie Bøgh sammen med blandt andre arkitekter vil have et åbent kontor i Videbæk i begyndelsen af det nye år. Her kan man kigge forbi og drøfte tanker om byens udvikling.

- Det første udkast til helhedsplanen kommer i foråret 2020. Inden da skal vi til bunds i de gode ideer, hvilket blandt andet sker med nøgleoperatørerne, fortæller Anne-Marie Bøgh.

Annonce

Lokale skal vælge

For at sikre den lokale forankring har man nemlig allieret sig med en ambassadørgruppe og nøgleoperatører fra Videbæk. Ambassadørgruppen er udpeget på forhånd. Det er fire lokale byrådspolitikere, formanden for borgerforeningen, formanden for handels- og erhvervsforeningen samt udviklingsforum og formanden for Landdistriktsrådet.

- Nøgleoperatørerne skal melde sig selv. Det bliver 15-20 borgere og repræsentanter fra Videbæk og omegn, der blandt andet skal være med til at sortere i ideerne ved en workshop, forklarer Anne-Marie Bøgh og fortæller, at der også vil være fem kommunale fagpersoner med til at kvalitetssikre de udvalgte ideer.

Annonce

Et springbræt

I maj skulle helhedsplanen gerne være færdig til at blive vedtaget i byrådet i juni, hvorefter den vil blive præsenteret på et Parat-til-Start-møde for Videbæk og omegn.

Men først skal processen med at skabe helhedsplanen altså sættes i gang ved kick off-mødet, hvor Anne-Marie Bøgn håber på et stort fremmøde.

- Det er et springbræt for at få sine drømme og ideer omsat til virkelighed, siger Anne-Marie Bøgh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce