Annonce
Sport

Ingen fodbold og håndbold - spillerne må selv holde sig i gang med løb og vægttræning

Har Anders Eggert scoret på sit sidste straffekast i denne sæson? Ja det er et åbent spørgsmål. Ingen ved, hvad der sker med resten af håndboldsæsonen og fodboldsæsonen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Alt er lukket ned. Derfor må håndboldspillerne i Skjern Håndbold, Ringkøbing Håndbold og Rækker Mølle Håndbold træne selv de næste dage. Det samme gør sig gældende for fodboldspillerne i Ringkøbing IF og i de lokale serieklubber.

Fodbold/Håndbold: Al fodbold og håndbold er suspenderet. Haller og idrætsanlæg er lukket ned.

Men hvordan tackler Skjern Håndbold situationen med corona? Det er trods alt professionelle håndboldspillere, der er tale om.

- Vi følger de retningslinjer, der er. Vi er samfundsborgere som alle andre, og tingene er ude af vore hænder, fortæller Skjern Håndbolds træner Claus Dalgaard-Hansen.

Han har sendt spillerne hjem. Foreløbig en uge.

- De har fået et program for løb og styrketræning. Så må vi se, hvad vi gør derefter. Det er godt nok en speciel situation. Gad vide om det var den her sæson? Kommer vi bare endnu et par uger frem, og der stadig ikke skal spilles håndbold, så bliver det ikke let at få afviklet så mange kampe, som det kommer til at dreje sig om med grundspil, slutspil og så videre, siger Claus Hansen.

Ringkøbing Håndbolds spillere har kamppause frem til starten af april. Derfor havde spillerne fået fri resten af ugen.

- Nu har jeg sendt dem et program, så de kan selvtræne med løb og styrketræning. Vi kan jo ikke komme ind i hallerne alligevel. Jeg har ingen anelse om, hvad det her ender med. Ind til videre vil vi bare forsøge at holde os klar, til der måske skal spilles igen, siger træner Jesper Holmris.

Rækker Mølle Håndbold er i samme situation. Torsdag aften samlede dameholdet til en udendørs løbetur, mens herrerne lige var samlet til en snak.

- Vi har også sendt spillerne hjem. Ind til videre skal de forsøge at holde sig selv i form, og det skal de nok sørge for, fortæller træner Rasmus Hansen.

Ringkøbing IF troede frem til onsdag aften, at de skulle spille hjemmekamp i 2. division i fodbold søndag eftermiddag.

- Nu har vi lukket ned. Som alle andre har vi aflyst aktiviteterne 14 dage frem, fortæller træner Nicolai Wael.

I modsætning til de lokale serieklubber er RIF midt i en meget afgørende sæson.

Ingen ved, hvad det her ender med. Nogle frygter, at hvis resten af sæsonen bliver aflyst, ja så tager man udgangspunkt i de aktuelle stillinger. Det vil betyde nedrykning for RIF. Andre forestiller sig en løsning, hvor hele sæsonen bare annulleres. Det vil de sikkert være mere end trætte af i Vejle Boldklub, der i øjeblikket ligner en oprykker til Superligaen.

Uanset hvad det ender med, vil der være klubber, der vil føle sig hårdt ramt.

De lokale serieklubber har også lukket ned.

- Vi gør, som der bliver anbefalet, så selvfølgelig træner vi heller ikke sammen i den her situation, siger Spjald IFs førsteholdstræner Jørn Aas.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.Alt er lukket ned. Derfor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce