Annonce
Ringkøbing

Ingen balje - ingen kage: Vinterbaderne indvier deres nye badebro

Rammerne for den nye badebro kunne ikke være bedre. Foto Poul Osmundsen.
Lørdag mellem klokken 09.00 og 11.00 er en festdag for Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun; da indvier de første del af deres store projekt - en badebro ved Ringkøbing havn.

RINGKØBING: Rammerne kunne ikke være flottere, da frivillige fra Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun onsdag eftermiddag og aften monterede den nye badebro ved Ringkøbing havn.

Broen ligger for enden af autocamper p-pladsen, og onsdag aften var der den mest forrygende udsigt over den mørknende Ringkøbing Fjord, mens arbejdet stod på. En dramatisk skyformation lå ude over Holmsland Klit, men tillod dog et nærmest abrikosfarvet skær fra den nedgående sol at slippe igennem.

Det er også den udsigt, fjord- og vinterbaderne fremtidig kan glæde sig over, fastslog Hans Gade Holm, mens han sammen med Niles Skovgaard arbejdede på at få en genstridig stolpe på plads.

Da vinterbadning jo for en stor dels vedkommende foregår i mørke, bliver der også monteret diodelys langs rækværket på broen og et par spot for enden af broen, hvor en trappe fører ned til vandet; der skulle jo helst ikke være nogen, der snubler på den nye bro!

- Vi skal også lige have sat et skilt op om, at man godt må bruge broen, men at badning foregår på eget ansvar - og at man absolut ikke må foretage hovedspring, sagde Ann Holm Nielsen, der også hjalp til med monteringen.

Broen indvies på lørdag mellem klokken 09.00 og 11.00, og alle er velkomne til at tage badetøj med, og hoppe i fjordens kolde bølger for efterfølgende at få varmen i den transportable sauna.

Der er også kage til de fremmødte - men kun på én betingelse, fastslog Ann Holm Nielsen:

- Ingen balje, ingen kage!

Badebroen er første trin i Neptuns store planer for at skabe et fjordsvømmer- og vinterbademiljø på havnen. Klubben har allerede tilsagn om støtte til blandt andet et klubhus fra diverse fonde og fra kommunen, men mangler endnu nogle midler, for at det hele kan gå op i en højere enhed.

Men med broen og den transportable sauna er første store skridt altså taget.

Annonce
Niels Skovgaard arbejder i vandet, mens Hans Gade Holm forsøger at manøvrere stolpen på plads.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce