Annonce
Ringkøbing

Ingen balje - ingen kage: Vinterbaderne indvier deres nye badebro

Rammerne for den nye badebro kunne ikke være bedre. Foto Poul Osmundsen.
Lørdag mellem klokken 09.00 og 11.00 er en festdag for Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun; da indvier de første del af deres store projekt - en badebro ved Ringkøbing havn.

RINGKØBING: Rammerne kunne ikke være flottere, da frivillige fra Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun onsdag eftermiddag og aften monterede den nye badebro ved Ringkøbing havn.

Broen ligger for enden af autocamper p-pladsen, og onsdag aften var der den mest forrygende udsigt over den mørknende Ringkøbing Fjord, mens arbejdet stod på. En dramatisk skyformation lå ude over Holmsland Klit, men tillod dog et nærmest abrikosfarvet skær fra den nedgående sol at slippe igennem.

Det er også den udsigt, fjord- og vinterbaderne fremtidig kan glæde sig over, fastslog Hans Gade Holm, mens han sammen med Niles Skovgaard arbejdede på at få en genstridig stolpe på plads.

Da vinterbadning jo for en stor dels vedkommende foregår i mørke, bliver der også monteret diodelys langs rækværket på broen og et par spot for enden af broen, hvor en trappe fører ned til vandet; der skulle jo helst ikke være nogen, der snubler på den nye bro!

- Vi skal også lige have sat et skilt op om, at man godt må bruge broen, men at badning foregår på eget ansvar - og at man absolut ikke må foretage hovedspring, sagde Ann Holm Nielsen, der også hjalp til med monteringen.

Broen indvies på lørdag mellem klokken 09.00 og 11.00, og alle er velkomne til at tage badetøj med, og hoppe i fjordens kolde bølger for efterfølgende at få varmen i den transportable sauna.

Der er også kage til de fremmødte - men kun på én betingelse, fastslog Ann Holm Nielsen:

- Ingen balje, ingen kage!

Badebroen er første trin i Neptuns store planer for at skabe et fjordsvømmer- og vinterbademiljø på havnen. Klubben har allerede tilsagn om støtte til blandt andet et klubhus fra diverse fonde og fra kommunen, men mangler endnu nogle midler, for at det hele kan gå op i en højere enhed.

Men med broen og den transportable sauna er første store skridt altså taget.

Annonce
Niels Skovgaard arbejder i vandet, mens Hans Gade Holm forsøger at manøvrere stolpen på plads.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce