Annonce
Ringkøbing-Skjern

Inge Skovdal i samarbejde med Soupstone: Drømmen om en suppeevolution

Stephen Paul og Inge Skovdal er gået i fotostudiet hos Skovdal Nordic for at lave fire opskrifter til denne måneds madskole. Stephen Paul står for selve suppeopskriften, mens Inge Skovdal står for toppingen. Foto: Skovdalnordic.com
I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Stephen Paul har en mission og har haft det, siden han flyttede fra Canada til Danmark for over en halv snes år siden. Han vil have danskerne til at spise mere suppe, og i 2015 åbnede han restauranten Soupstone i Odense, der primært sælger supper til at tage med hjem. Enten lige til at spise eller til at varme derhjemme.

Med supper mener han ikke de sædvanlige hønsekøds- og oksekødssupper, men supper lavet på masser af grøntsager og krydderier med eller uden lidt kød.

- Alt taler for at spise mere suppe, især som et aftensmåltid. Det er sundt, det er billigt, det er lækkert, og det er alsidigt, understreger han, mens madskribent og -fotograf Inge Skovdal, der har sin faste side hver uge her i Livsstil, og han er ved at planlægge novembers madskole, hvor han medvirker.

Annonce

Simremad

Duften af supper og andre retter, der har simret i køkkenet i mange timer, er tæt i den lille restaurant, hvor der også er en snes siddepladser. Det nærmer sig spisetid, og det ene kulørte bud efter det andet med den karakteristiske firkantede taske på ryggen svinger forbi for at bringe ud til sultne odenseanere.

Det gode ved supper er også, at det er svært ikke at lave en kæmpestor portion, som du så kan gemme i køleskabet i flere dage eller på frys, så du har nem mad.

Stephen Paul

Stephen Paul serverer en smagsprøve på en af de supper, som læserne skal stifte bekendtskab med de kommende uger. Den lille, sorte, skinnende skål ligger godt i hænderne og er fyldt med en orangegul suppe med sødkartoffel og gurkemeje. Han nøder Inge Skovdal til at indtage suppen i stedet for kaffe, så hun kan få bugt med sin begyndende forkølelse. Det plejer han at gøre.

Eftersom det er hendes madskole, har hun planer om at garnere hver af de fire supper med nemt og lækkert tilbehør. På den måde er opskrifterne i den grad også nok til at mætte selv den mest sultne mund m/k.

- Det gode ved supper er også, at det er svært ikke at lave en kæmpestor portion, som du så kan gemme i køleskabet i flere dage eller på frys, så du har nem mad, siger Stephen Paul og fortsætter:

- Og så er det en nem måde at få tømt køleskabet på, fordi det meste kan bruges i en suppe.

Annonce

Fattigmandskost

Han har i alle årene undret sig over, at danskerne anser suppe for fattigmandskost, men har fået forklaringen af en bekendt, der er psykolog. Hun mener, at årsagen er, at danskerne relativt hurtigt er gået fra fattigdom til velstand for størstedelen af befolkningen. Derfor gør danskerne meget ud af at lægge afstand til for eksempel suppe for ikke at signalere, at de er fattige.

- Tag for eksempel irerne, som i mange år har været et fattigt folkefærd, de elsker deres kålsuppe, selvom den var det eneste, de spiste i mange år, mener Stephen Paul.

Danskernes forhold til suppe vil Stephen Paul ændre sammen med Inge Skovdal. En supperevolution bliver det nok ikke, men det kunne jo blive til en suppeevolution.

Annonce
Skjern For abonnenter

Ulvehun har ventet længe på en mage

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

To firmaer med bud på genopbygning af raseret feriecenter: Formand for ejerforening håber på et godt resultat

Tarm For abonnenter

Varde vil have del i Ringkøbing-Skjerns vindmøllemillioner – og får det

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er gået i mørkerød: Nu rammer den stigende coronasmitte også foreningslivet

Ringkøbing

Kjeld har en imponerende kamera-samling: - Jeg er langt bedre til at købe end at sælge

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Sport For abonnenter

Mathias Skræddergaard er ganske rolig: Vi skal nok ride stormen af og blive i toppen

Videbæk

Efter corona: Videbæk Stof- og Sycenters Fabrikssalg lukker med et brag af et todages ophørsudsalg tirsdag og torsdag

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Skjern

Skjern Bank opjusterer for 4. gang i fabelagtigt godt år

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Ringkøbings spillere bor rundt omkring i Jylland: Sådan fungerer deres travle hverdag med studie, arbejde og håndbold

Skjern

Ulvepar har slået sig ned i Skjern - det kan betyde ulvehvalpe til foråret

Annonce