x
Annonce
Skjern

Indvielse af nyt bibliotek i Børnehaven Lærkereden

Børnene i Lærkereden var naturligvis med til at klippe snoren til det nye bibliotek. Pressefoto.

Rækker Mølle: Mandag den 17. februar kunne forventningsfulde børn og voksne i Rækker Mølle i fællesskab klippe den røde snor over til børnehavens nye bibliotek. Det betyder, at det nu er muligt for Lærkeredens forældre og børn at låne bøger med hjem fra børnehaven.

Det oplyser Mette Kofod i en pressemeddelelse.

Formålet og tanken bag biblioteket er blandt andet at forældre og børn i fællesskab får øget mulighed for og lyst til at læse og se i bøger sammen. Børnehaven har i bøgerne indsat inspiration og en skabelon til dialogisk læsning. Dermed er ønsket, at der skabes et fokus på netop vigtigheden af dialogen og samtalen omkring højtlæsning. Bøgerne i biblioteket er udvalgt, så det er muligt at finde bøger tilpasset det enkelte barns sproglige udvikling.

Det var en festlig og hyggelig formiddag i Lærkereden, hvor der blev budt på både bogorme samt en flot og velsmagende ”bogkage” til stor fornøjelse for børnehavens 58 skønne børn.

Bøgerne i det nye bibliotek står højt, da det er forældrene, der i samarbejde med børnene skal låne bøgerne med hjem. Pressefoto
Der var naturligvis bogkage til indvidelsen af det nye bibliotek. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce