Annonce
Vestjylland

Indsatsleder tilfreds: Det er blevet mere legalt at trække på hjælp fra andre stationer

Indsatsleder Michael Christensen har kun haft gode oplevelser med at være en del af et fælleskommunalt beredskab. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Sammenlægning af beredskaber er foregået i en god ånd, siger indsatsleder

Thyborøn: Brandalarmen holder sig i ro hos Michael Christensen, der holder fri i hjemmet i Thyborøn.

Som indsatsleder i først Lemvig Brandvæsen og siden Nordvestjyllands Brandvæsen har den været en tro følgesvend for ham siden 1986, hvor han blev ansat som brandmand, inden han fem år senere blev indsatsleder.

Derfor har han prøvet at arbejde under både et kommunalt brandvæsen og under det fusionerede Nordvestjyllands Brandvæsen, der blev en realitet ved indgangen til 2016.

Annonce

Og det har været et beredskab, der har fungeret.

- Jeg synes ikke, der har været den store forskel på, om det har været et kommunalt beredskab eller det større beredskab, vi er en del af nu. Der er lidt flere ressourcer at trække på, end da vi kun var et kommunalt brandvæsen i Lemvig. Men det har givet et tættere samarbejde med de andre stationer i beredskabet, siger indsatslederen.

Michael Christensen har i sine mange år været kaldt ud til flere store indsatser, hvor han har skullet have overblikket og styre mandskabet. Blandt andet ved den store oversvømmelse af den østlige del af havneområdet i Lemvig i januar 2015.

Kørt efter planen

Men det er ikke selve arbejdet, der har ændret sig for Michael Christensen. Brandene skal stadig slukkes, når alarmen lyder, og opgaver som oversvømmelse og forureninger skal også løses, når det er nødvendigt.

Han peger dog på, at samarbejdet med og kendskabet til de øvrige beredskaber er blevet bedre oven på sammenlægningen.

- Når jeg ser overordnet på beredskabet, så synes jeg, det er kørt efter planen. Vi er kommet tættere på de andre beredskaber i Holstebro, Struer og Skive, og efter indsatslederstillingerne i Struer og Lemvig er blevet slået sammen, har jeg også lært mange dygtige folk at kende i Struer, siger Michael Christensen.


Jeg synes ikke, der har været den store forskel på, om det har været et kommunalt beredskab eller det større beredskab

Michael Christensen, indsatsleder


Han nævner også, at der er fordele ved at beredskabet er blevet en større enhed, der arbejder sammen.

- Vi er tættere på nabostationerne, og på den måde er det blevet mere legalt at tilkalde assistance fra nabostationerne, når det er nødvendigt, end det var tidligere, siger indsatslederen, der er glad for at være en del af det større beredskab.

- Jeg kan faktisk ikke finde noget, der har været negativt ved sammenlægningen. Hele fusionen og samarbejdet er foregået i en god ånd hele vejen, siger Michael Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce