Annonce
Ringkøbing-Skjern

Indretningsekspertens egne boligtips: Norsk fjeldhytte møder japansk minimalisme i Hvide Sande

Den fire meter lange sofa består af to skibsbrikse fra Ikea, der er udstyret med futonmadrasser. Skufferne under sengen har fået monteret lange fyrretræsfronter, så udtrykket er mere rent - og man åbner så de tre skuffer på én gang. De mange puder er fra genbrug og H&M Home, og stellet fra futonerne er bygget om til en solseng til terrassen. - Vi giver altid fyrretræet en lys bejdse. Det lysner træet og forhindrer, at det bliver brunt, fortæller Tina Mirecki. Foto: Mikkel Jezequel.
Tina Mirecki har sammen med familien indrettet sig med selvbyg, genbrug og masser af fyrretræ.

Hvide Sande: - Jeg ville allerhest bo i en træhytte med træ, træ, træ, siger Tina Mirecki.

Drømmen er næsten gået i opfyldelse, for overalt i hjemmet er der lyst træ, lyst træ og mere lyst træ.

Tina Mirecki har profilen stormhus på Instagram, hvor omkring 2500 boliginteresserede hver uge følger med i indretningen i det lille hus på Stormgade i Hvide Sande - og hun har nu sagt ja til også at videregive sine tips til Dagbladets læsere.

Annonce

- Jeg er meget glad for genbrug. Nærmest uanset hvor vi skal hen, lægger jeg altid ruten, så vi lige kan komme forbi to genbrugsbutikker, fortæller hun.

Resultatet ses i hjemmet, hvor nøje udvalgte og farveafstemte genbrugsfund giver et varmt og hjemligt skær i den lyse bolig kun en klitrække fra havet. Men der er ikke for mange ting. For Tina Mirecki er samtidig meget begejstret for den japanske minimalisme:

- Man kan sige, at mit drømmehjem er et, hvor norsk fjeldhytte møder japansk minimalisme, siger hun med et grin.


Jeg er meget glad for genbrug. Nærmest uanset hvor vi skal hen, lægger jeg altid ruten, så vi lige kan komme forbi to genbrugsbutikker.

Tina Mirecki


Bordet og de to bænke har Tina og hendes mand selv bygget. - Vi har altid drømt om et plankebord. Vi havde selv benene fra Trævarefabrikerne, og så købte vi fyrretræsplankerne i byggemarkedet. Vi synes, det både er sjovere og billigere selv at bygge, fortæller hun. Bænkene er bygget med ekstra siddedybde, så man både kan trække benene op under sig eller ligge og tage en lur. De tre syver-stole er købt af en kollega for 20 år siden. Dengang var de hvide med stof på siddepladsen, men Tina Mirecki har fået dem ompolstret med cognacfarvet læder. På væggen hænger træ, Tina har fundet på stranden lige bag huset, keramiklamperne er genbrug, lige som fuglebilledet, der bruges flittigt til at identificere havens fugle. Foto: Mikkel Jezequel.
Mellem køkkenet og stuen stod der en mørkmalet væg, da familien flyttede ind. Væggen nærmest sugede al lys til sig, så først var ideen at male den lys. Men da Tina allerhelst ville bo i en træhytte, blev løsningen at beklæde væggen med finérplader fra byggemarkedet og give dem en omgang lys bejdse. - Jeg kan ikke for godt med for mange farver. Jeg kan faktisk kun lide lyst, gråt, blåt og grønt. Og så er det jo dejligt, at vi bor her, hvor naturen også har netop de farver, siger Tina Mirecki. Pladerne er skruet på væggen og danner nu lys nordisk baggrund for tv, boghylde og fine genbrugsfund som lampen, mågen og keramikken. Kun linoleumstrykket af fisken er købt ny på Instagram hos norre_tiden. Foto: Mikkel Jezequel.
På gæsteværelset er pudebetrækkene et "hemmeligt" gemmested til ekstra dyner, så der altid er plads til overnattende gæster. Den grønne plante er udsprunget af en kvist fra det figentræ, der stod i gården ved familiens lejlighed på Frederiksbjerg. Den sidste aften, inden familien flyttede til Hvide Sande i 2019, plukkede Tina en kvist af træet - og den kvist er nu blevet til en plante, der igen sætter figner. Sengetøj og betræk er genbrug og H&M Home. Foto: Mikkel Jezequel.
Futonmadrasserne til den lange sofa kom med stel, som er blevet tilpasset, så de kan bruges som solseng på terrassen. Foto: Mikkel Jezequel.
Da Tina og Daniel lige havde mødt hinanden, syede Tina store puder med betræk med en lille kærlig opfordring: Kyssepude. De store puder har nu fået plads i stuens lange sofa. Foto: Mikkel Jezequel.

Tina Mirecki

  • 45 år.
  • Bor med mand, søn og bonusdatter.
  • Familien flyttede til Hvide Sande fra Frederiksbjerg i 2019 for at få mere tid til familieliv og vandsport.
  • Er kvinden bag instagramprofilerne @stormhus og @stormvaerk. Stormhus handler om boligindretning og livet ved Vesterhavet, mens Stormvaerk er salg af genbrugsting
Annonce
Skjern For abonnenter

Økonomisk trængte står i kø for at få råd og vejledning: Marianne afviser flere på grund af mangel på frivillige rådgivere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Ringkøbing

Gør-det-selv-folket og hobby-bygge-manden får i dag en ny favorit-genbrugsbutik

Debat

Naturkraft: Det er en god idé at have viden, før man afviser noget

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Ringkøbing-Skjern

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Annonce