Annonce
Læserbrev

Indflydelse fra Vestkysten: Beskyt børnene helt fra livets begyndelse

Læserbrev: Den forløbne valgkamps erfaringer bør huskes af vælgerne i kommende valgkampe. Annoncen ”Et stærkt Træk for reel indflydelse.” af borgmester og viceborgmester i RingkøbingSkjern kommune om at stemme S eller V holdt ikke.

Havde de nøjedes med at fremføre deres partiers politik, havde Kristendemokraterne i denne tid - via et kredsmandat og tillægsmandater – formentlig kunne føre deres familie- og menneskevenlige politik her fra Vestkysten til Christiansborg - som I. C. Christensen og Christian Christensen gjorde det.

Det kan de andre partier ikke. Mette Frederiksen har slået sig op på, at hun vil være ”børnenes statsminister,” men det gælder for hende ikke de første 12 uger af deres liv. Hvem har hørt et eneste ord fra hende om, at beskytte børnene fra deres livs begyndelse?

Det til trods for, at det er et meget alvorligt problem, at den danske befolkning formindskes, idet 2 voksne kun får 1,7 børn i gennemsnit. Det betyder, at befolkningen minimeres til 5,1 million fra 6 millioner over tid. Det var kun Kristendemokraterne, der gik til valg på at ville nedbringe aborttallet. Uden fordømmelse og med tilbud om at hjælpe.

Her har Venstre også svigtet. Kristian Jensen svigtede folkets fremtid ved at meddele mig, at han var tilhænger af såkaldt ’fri abort.’ Det samme gjorde og gør Dansk Folkeparti. Skønt de har villet, at det skulle stå i regeringens grundlag, at ”Danmark er et kristent land,” så har de svigtet den nærmeste næste, som for enhver moder er hendes vordende barn. Det er ikke kristent at føre angrebskrig mod ufødte - og i fjerne lande.

Den augsburgske Bekendelse, som præsterne i DF har aflagt præsteløfte på, tillader kun at ”føre retfærdige forsvarskrige.” At de samme præster uforbeholdent har anbefalet Luthers skrift ”Om jøderne…” med de kriminelle forslag til at true jøderne på livet – og at Dansk Folkeparti ikke har taget afstand fra dette - viser, at dette parti ikke derved kan give en god indflydelse til vort folkestyre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce