Annonce
Ringkøbing

'Indefra' hitter igen: Anders Agger får seerne til at rykke sammen i bussen

Når Anders Agger (t.v.) mandag aften toner frem i et nyt afsnit i 'Indefra'-serien på DR2, bliver dokumentarjournalisten fra Ringkøbing lukket ind i en verden af overvældende rigdom og passion - hos den succesrige hestehandler Andreas Helgstrand i Nordjylland. Foto: DR Danmark/'Indefra', DR2
De fem første afsnit af den nye sæson af 'Indefra med Anders Agger' topper uge efter uge hitlisten på DR2. Ifølge dokumentarjournalisten fra Ringkøbing er der især mange seere, 'når vi slår ned i emner, der bakser med et menneskeligt dilemma.'
Annonce

Ringkøbing: 'Belinda Nielsens barndom er en tåge af svigt og misbrug. Både mentalt, fysisk og seksuelt. Og med sin egen far i hovedrollen ...'

Sådan lød en snert af den speak, som Anders Agger bidrog med, da DR2 i starten af oktober bød velkommen til en ny sæson af dokumentarserien 'Indefra' - ved at vise, hvor grum verden kan tage sig ud, når et par må se deres nyfødte Milo blive tvangsfjernet.

Seerne takkede pænt ja til at få historien fortalt den mandag aften klokken 21.30. Hele 254.000 danskere valgte at kigge med på DR2 ved premieren på syvende sæson af 'Indefra', og ifølge analysevirksomheden Kantar Gallup blev det dermed den mest sete udsendelse på kanalen i den uge.

- Vi går ikke nødvendigvis nært, fordi det er dér, at seerne er. Altså spekulativt. Så ville vi eksempelvis heller ikke lave et program om Gellerupparken eller verdens vildeste hestehandler, siger Anders Agger og tilføjer:

- Men ja, vi kan godt fornemme, at når vi slår ned i emner, der bakser med et menneskeligt dilemma, så rykker seerne sammen i bussen.

Vi går ikke nødvendigvis nært, fordi det er dér, at seerne er. Altså spekulativt. Så ville vi eksempelvis heller ikke lave et program om Gellerupparken eller verdens vildeste hestehandler

Anders Agger, dokumentarjournalist

Annonce

Populært at streame

Udover de mange seere, der er med på såkaldt flow-tv - altså ser programmet, når det bliver vist på fladskærmen - er der også mange, der senere streamer eksempelvis et afsnit af 'Indefra', når det passer bedre ind i dagsrytmen.

Således viser tal fra DR Medieforskning, at programmet om tvangsfjernelse er set af flere end 265.000 danskere på den internet-baserede platform DRTV. Dermed runder dokumentarjournalisten fra Ringkøbing en halv million seere på et enkelt program:

- Det er min fornemmelse, at vi efterhånden også får fat i yngre seere via streaming, siger Anders Agger.

Det kan være forklaringen på, at omkring 180.000 personer indtil videre har streamet et 'Indefra'-program med undertitlen 'Far bag tremmer', mens det officielle seertal hos Kantar Gallup er opgjort til 231.000.

Fælles for de tre første programmer i denne sæson er, at de på DR2-hitlisten pænt overhaler 'Jim og Ghita', der tager seerne med på roadtrip gennem Danmark i selskab med Lyngvild og Nørby.

Og fælles for de fem første 'Indefra'-programmer er, at de alle indtager førstepladsen på DR2-listerne.

Annonce

To mænd på plejehjem

I sit stille sind kan Anders Agger den dag i dag glæde sig over, at et besøg på et plejehjem i Ringkøbing i efteråret 2018 kastede imponerende 263.000 seere af sig:

- Programmet fra Fjordparken sidste år kan jeg fortsat smile ad. Fordi, det blev set så meget - og egentlig bare handlede om to ældre mænd og deres hverdag. Men Axel Nielsen og Nils Kildahl-Høgh ramte bare ind i det emne, sjove og underfundige, som de var, siger Anders Agger.

Da Danmark dengang for et års tid siden kunne følge livet hos to aldrende vestjyder, distancerede 'Indefra' med afstand populære programmer som 'Nak & æd', 'Tæt på sandheden med Jonathan Spang' og 'Vi ses hos Clement.'

Om det at score høje seertal i programmer om forældre i fængsel og om akutpsykiatrien i den igangværende sæson siger Anders Agger:

- Jeg tror, at vi viser seerne ind i en verden, vi godt ved, er dér. Men her får vi måske en særlig adgang - så uforstilt som muligt. Isoleret set er det to tunge emner; fængslede fædre og akutpsykiatri, hvor de mest sårbare med-danskere bakser med livet. Alligevel skimter vi måske noget og nogen, der ligner os selv. Og det er ikke den dårligste følelse at efterlade sine seere med.

Seertal

Ifølge analysevirksomheden Kantar Gallup har de fem første programmer i sæson syv af 'Indefra'-serien haft så mange seere. I parentes det antal personer, der senere har streamet programmet på det internet-baserede DRTV ifølge DR Medieforskning:

Tvangsfjernet: 254.000 (265.000)

Plejehjemmet: 151.000 (137.000)

Far bag tremmer: 231.000 (180.000)

Akutpsykiatrien: 218.000 (206.000)

Folkekirkens Nødhjælp: 111.000 (77.000)

Annonce

Abstrakt og mudret

Det 'Indefra'-program, der indtil videre rangerer lavest målt på antal seere her i efteråret, handler om Folkekirkens Nødhjælp: 111.000 danskere tog med journalisten på en rejse til Etiopien.

- Er det et udtryk for, at det bogstaveligt talt er for langt væk fra den danske hverdag?

- Nej, svarer jeg instinktivt. Men jo - det er sikkert for abstrakt og mudret, og hvorfor støtter vi ikke de danskere, der ikke kan få hverdagen til at hænge sammen? Den retorik får vi i ansigtet. Men vi forsøgte netop at forklare det komplekse i nødhjælp. Og at Danmark - historisk set - altid har kigget udenfor grænserne for at forstå sammenhænge, svarer Anders Agger og tilføjer:

- Den slags programmer holder vi ikke op med at lave, selv om seer-kurven måtte dykke lidt. Og DR er ret alene om den slags.

Annonce

Kritik på Facebook

På bagkanten af et 'Indefra'-program modtager Anders Agger gang på gang store buketter af verbale roser fra seerne, men der er også enkelte tidsler i vasen.

Som nu en kvinde ved navn Perle Katharina, der på Facebook harcelerer voldsomt over udsendelsen om akutpsykiatrien: 'Jeg er virkelig flov over jeres opførsel og udtalelser, og det er for mig en rystende udsendelse i åh, vi er så gode's navn. Hvor er det pinligt.'

Perle Katharina mener, at Anders Agger og hele holdet bag 'Indefra' burde skamme sig:

- Lige dér er jeg ret hårdhudet - og lytter efter. Det ville være patetisk, hvis ikke jeg kunne tåle kritik. Det kan jeg. Og når det er relevant, så tager jeg det også ind. Men jeg kan godt finde på at blande mig i en tråd på mine egne, sociale medier, hvis seere simpelthen skriver mod bedrevidende. Eller hvis de tillægger mig motiver, der er helt i mosen, siger Anders Agger.

Han er for få dage siden blevet kaldt en venstreorienteret paphjerne, 'fordi jeg lavede et program fra Gellerup':

- Det, synes jeg, er pænt underholdende. Det med paphjernen er rigtigt - men det med det venstreorienterede er nyt for mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Fodboldskole i Hover blev en succes

Annonce