Annonce
Hvide Sande

Indbrudstyv stjal nok til at flytte hjemmefra

Starten af ugen har budt på flere indbrud - Blandt andet et stort togt i et sommerhus i Houvig. Foto: Michael Bager.

Starten af ugen har budt på flere indbrud, og et sommerhus i Houvig fik stjålet det meste.

Houvig/Hvide Sande/Tarm: Selvom de fleste sommerhuse i højsæsonen er lejet ud, forhindrer det ikke tyvene i at bryde ind i dem.

Mandag blev der begået indbrud i et sommerhus på Klitdalen i Houvig, og her blev der ifølge lokalpolitiet stjålet nok til, at tyven eller tyvene næsten kan flytte hjemmefra. Udbyttet fra huset blev et tv af mærket Denver, et tv-kort fra Boxer, en kobberspand til brænde, gryder, tallerkener, glas, en knivblok, dyner, glaskunst og endda en vaskebalje.

Tyven har skaffet sig adgang til huset ved at bryde en nøgleboks op.

Mandag blev der også anmeldt indbrud fra en adresse på Parallelvej i Hvide Sande. Her er der ingen sikkerhed omkring, hvordan tyven er kommet ind, men der er stjålet en pung fra en kommode med påskriften "Landbobanken". Der er stjålet 1500 kroner i kontanter, mens der også er stjålet en pilleæske.

På Smedesvinget i Tarm har der været indbrud i et værksted, og det er sket natten til tirsdag. Her er der dog endnu ikke fundet noget stjålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Grib bolden til håndboldens dag

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Annonce