Annonce
112

Indbrud i golfklub: Politiet leder efter tre mænd

Dejbjerg Golfklub fik intet stjålet, da der var indbrud sent lørdag aften. Men klubben opbevarer heller ikke penge og andre værdier, så der er meget lidt at komme efter for tyveknægte. Foto: Jørgen Kirk
Knud Hougaard Klausen opdagede indbruddet i Dejbjerg Golfklub. Tyvene var muligvis stadig på stedet, da han kom.
Annonce

DEJBJERG: Da Knud Hougaard Klausen lørdag fik besked om, at der var problemer med alarmen hos Dejbjerg Golfklub, hvor han er bestyrelsesmedlem, kørte han samme med sin kone ud til golfklubben på Letagervej, selvom det var næsten midnat.

- Vi fik alarmen klokken 22.23 om, at en dørlås ikke virkede, så min kone og jeg kørte derop. Vi holdt ved hoveddøren, og jeg kunne se, at en dør i foyeren stod pivåben, fortæller Knud Hougaard Klausen, der på det tidspunkt blot troede, at et medlem af golfklubben måske havde glemt at lukke døren.

Så han gik ind, mens hans kone ventede i bilen udenfor. En spand var sat i klemme i en dør, og da han fjernede den, opdagede han, at døren til kontoret og butikken var sparket op.

- Så var jeg klar over, at der var indbrud. Klokken var på det tidspunkt 23.08, husker han.

Det var på Letagervej, lige syd for golfklubben, at de tre mænd blev set omkring midnat lørdag aften. Kort: Krak
Annonce

Endnu en alarm

Døren var sparket ind med så voldsom kraft, at dørkarmen var flækket. Han kiggede sig omkring og kunne se, at flere døre var åbne. Desuden var flere tasker smidt rundt omkring på gulvet. Der var intet stjålet, men tyvene havde haft fat i de læderposer, som tidligere blev brugt til opbevaring af kontanter.

- Men de var tomme, for vi har bevidst valgt ikke at have kontanter i klubben. Det er to år siden, forklarer Knud Hougaard Klausen.

Han ville ringe til politiet, men netop som han gik ud til sin kone, som ventede i bilen, stod der to politifolk i døren sammen med en vægter. På det tidspunkt var klokken 23.15. Politiet og vægteren kom, fordi der var gået endnu en alarm fra golfklubben, denne gang fra butikken, klokken 22.56, meget tæt på det tidspunkt, hvor Knud Hougaard Klausen og hans kone ankom til stedet.

Annonce

Vidne så refleksvest

Sammen med endnu et bestyrelsesmedlem, der også var kommet til klubben, tog han en runde i mørket udenfor.

- Vi havde faktisk oplevelsen af, at der gik nogen rundt ude i mørket, men vi var ikke sikre, og vi så eller hørte ingen biler, fortæller han.

Politiet har efterfølgende talt med naboer i området omkring Letagervej og en bilist, der kørte ad vejen omkring midnat. Flere har nævnt tre mænd, sandsynligvis unge, som gik ad Letagervej omkring midnat.

- De gik i sydlig retning, og den ene bar en meget iøjnefaldende refleksvest, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

- Vi vil gerne vide, hvem det var. Vi ved ikke, om de har noget med indbruddet at gøre, og i så fald vil vi gerne have dem udelukket. Hvis man har gået der eller ved, hvem det var, må man gerne give lyd, siger Bjarne Højgaard.

Mindre end en time senere blev der anmeldt endnu et indbrud i Skjern-området. Det var hos Blomsterforum på Farverivej i Skjern.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce