Annonce
112

Indbrud i golfklub: Politiet leder efter tre mænd

Dejbjerg Golfklub fik intet stjålet, da der var indbrud sent lørdag aften. Men klubben opbevarer heller ikke penge og andre værdier, så der er meget lidt at komme efter for tyveknægte. Foto: Jørgen Kirk
Knud Hougaard Klausen opdagede indbruddet i Dejbjerg Golfklub. Tyvene var muligvis stadig på stedet, da han kom.

DEJBJERG: Da Knud Hougaard Klausen lørdag fik besked om, at der var problemer med alarmen hos Dejbjerg Golfklub, hvor han er bestyrelsesmedlem, kørte han samme med sin kone ud til golfklubben på Letagervej, selvom det var næsten midnat.

- Vi fik alarmen klokken 22.23 om, at en dørlås ikke virkede, så min kone og jeg kørte derop. Vi holdt ved hoveddøren, og jeg kunne se, at en dør i foyeren stod pivåben, fortæller Knud Hougaard Klausen, der på det tidspunkt blot troede, at et medlem af golfklubben måske havde glemt at lukke døren.

Så han gik ind, mens hans kone ventede i bilen udenfor. En spand var sat i klemme i en dør, og da han fjernede den, opdagede han, at døren til kontoret og butikken var sparket op.

- Så var jeg klar over, at der var indbrud. Klokken var på det tidspunkt 23.08, husker han.

Annonce
Det var på Letagervej, lige syd for golfklubben, at de tre mænd blev set omkring midnat lørdag aften. Kort: Krak

Endnu en alarm

Døren var sparket ind med så voldsom kraft, at dørkarmen var flækket. Han kiggede sig omkring og kunne se, at flere døre var åbne. Desuden var flere tasker smidt rundt omkring på gulvet. Der var intet stjålet, men tyvene havde haft fat i de læderposer, som tidligere blev brugt til opbevaring af kontanter.

- Men de var tomme, for vi har bevidst valgt ikke at have kontanter i klubben. Det er to år siden, forklarer Knud Hougaard Klausen.

Han ville ringe til politiet, men netop som han gik ud til sin kone, som ventede i bilen, stod der to politifolk i døren sammen med en vægter. På det tidspunkt var klokken 23.15. Politiet og vægteren kom, fordi der var gået endnu en alarm fra golfklubben, denne gang fra butikken, klokken 22.56, meget tæt på det tidspunkt, hvor Knud Hougaard Klausen og hans kone ankom til stedet.

Vidne så refleksvest

Sammen med endnu et bestyrelsesmedlem, der også var kommet til klubben, tog han en runde i mørket udenfor.

- Vi havde faktisk oplevelsen af, at der gik nogen rundt ude i mørket, men vi var ikke sikre, og vi så eller hørte ingen biler, fortæller han.

Politiet har efterfølgende talt med naboer i området omkring Letagervej og en bilist, der kørte ad vejen omkring midnat. Flere har nævnt tre mænd, sandsynligvis unge, som gik ad Letagervej omkring midnat.

- De gik i sydlig retning, og den ene bar en meget iøjnefaldende refleksvest, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

- Vi vil gerne vide, hvem det var. Vi ved ikke, om de har noget med indbruddet at gøre, og i så fald vil vi gerne have dem udelukket. Hvis man har gået der eller ved, hvem det var, må man gerne give lyd, siger Bjarne Højgaard.

Mindre end en time senere blev der anmeldt endnu et indbrud i Skjern-området. Det var hos Blomsterforum på Farverivej i Skjern.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce