Annonce
Tarm

Indbrud hærger Hemmet

Flere indbrud er blevet anmeldt i Hemmet onsdag. Foto: Palle Herløv

I Hemmet er man hårdt ramt af indbrud for tiden, og yderligere to kan nu føjes til listen.

Hemmet: Sommeren er godt i gang, men det betyder ikke, at tyvene holder ferie.

Det kan man skrive under på i Hemmet, hvor der i den seneste tid har været en del opgaver for politiet.

Onsdag blev der anmeldt indbrud i en landejendom, der ligger på Vester Vejrupvej. En eller flere tyve er kommet gennem en staldbygning og videre ind i stuehuset, hvor der er stjålet diverse IT-udstyr. Blandt andet mangler der en Playstation og en Xbox.

Også fra staldbygningen er der stjålet to kapsave af mærket husqvarna samt en brændeflækker.

Tyve har også været på spil i et sommerhus på Vejrup Søvej i Hemmet. Noget der kan være sket i en periode mellem 26. juni og 11. juli. Her er man brudt i et værksted, hvor der er stjålet en havetraktor af mærket Greencut. Der er også taget spiritusflasker, en buskrydder og forskellige save fra værkstedet. Tyvene er kommet ind gennem et vindue, der er blevet brudt op.

Endnu vides det ikke, om de to tyverier i Hemmet har relation til hinanden, men har du set noget, kan Midt- og Vestjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce