x
Annonce
Ringkøbing

Ind med parkeringshus og ud med flere dagligvarebutikker: V-formand efterlyser en masterplan for Ringkøbing

Formand for Venstre i Ringkøbing, Bent Østergaard, mener, at Ringkøbing har brug for en masterplan. Arkivfoto
Ringkøbings bymidte skal styrkes med et bynært parkeringshus, en ferieby på fjorden og så skal der sættes en stopper for flere dagligvarebutikker uden for bymidten, mener V-formand.

Ringkøbing: Hvis Ringkøbing også i fremtiden skal have en aktiv bymidte med masser af butikker, så skal der en masterplan til.

Det mener formand for Venstre i Ringkøbing, Bent Østergaard, som på vælgerforeningens generalforsamling tidligere på ugen, søsatte idéen om at få nedsat en gruppe bestående af handelsforeningen, Ringkøbing Udviklingsforum, folkene bag planerne om en ferieby på fjorden, ejeren af den tomme skolegrund Per Green og eksterne investorer til at sætte sig sammen og lave en plan for byen. Den skal tage udgangspunkt i den helhedsplan, som allerede er lavet.

- Ringkøbing udvikler sig positivt på mange områder. Ringkøbing Udviklingsforum får sat gang i mange ting, men der er brug for en masterplan, siger Bent Østergaard.

Venstre-formanden mener, at der er akut brug for bynære parkeringsplader i byen. De kunne passende findes ved at bygge et parkeringshus eller en parkeringskælder på skolegrunden, som han gerne så udnyttet til bibliotek og teatersal, som Per Green selv tidligere har foreslået.

Og så er det afgørende, at der bliver sat en prop i tilladelserne til flere dagligvarerbutikker uden for bymidten.

- Flere byer, større end Ringkøbing, har konstateret, at de har fået et mætningspunkt i forhold til antallet af dagligvarerbutikker, der ligger uden for bycentrene. Det er med til at trække folk ud af bymidten, og så opstår der problemer for detailhandlen, siger Bent Østergaard.

Han har nærlæst en rapport fra Kommunernes Landsforening, som ifølge Østergaard vender tomlen ned for flere dagligvarebutikker udenfor centrum og tomlen op for kulturinstitutioner i midtbyerne, hvis man vil holde liv i midtbyerne.

Venstreformanden har allerede vendt sine tanker med købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen og Ringkøbing Udviklingsforum, og han vil nu undersøge, om der er opbakning til at etablere en arbejdsgruppe, som skal udvikle den masterplan, som kan fremtidssikre Ringkøbings handelsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce