Annonce
Navne

Imponeret rektor: Signe har ikke haft én sygedag i løbet af sine tre år i gymnasiet

I løbet af sin tre år i gymnasiet har Signe Rejkjær, Ringkøbing, ikke haft en eneste sygedag. Allerede i 1. G bestemte hun sig for, at hun ville forsøge at komme til alle timer. Foto: peso
Tonny Hansen har været rektor på Ringkjøbing Gymnasium i 15 år. I løbet af de år havde han indtil i år kun oplevet to elever, der ikke havde en eneste sygedag. Nu er Signe Rejkjær nummer tre.
Annonce

Ringkøbing: Nogle gymnasie-elever kører deres fravær lige til grænsen. De fleste har en syge- eller pjækkedag i ny og næ. Meget få kan prale med, at de har været til alle timerne.

En af dem er Signe Rejkjær, der i løbet af sine tre år på Ringkjøbing Gymnasium ikke har haft en eneste syge- eller pjækkedag.

Derfor har hun fået en hel særlig skrivelse fra rektor Tonny Hansen, som hun kan vedlægge sit CV, når hun søger stillinger.

- For kun tredje gang i løbet af mine 15 år som rektor på gymnasiet har vi en student, der gennem alle tre år i gymnasiet ikke har haft en eneste fraværsdag eller fraværstime. Det er noget af en præstation, som kalder på stor anerkendelse og respekt, skriver Tonny Hansen i skrivelsen.

- Jeg håber, at det vil vise fremtidige arbejdsgivere, at jeg er en stabil arbejdskraft, siger Signe Rejkjær.

Annonce

Ingen sygedage

I 1. G hørte hun om en på gymnasiet, der var gået gennem de tre år uden sygedage.

- Det kunne jeg da også gøre, og efter et halvt år gik der sport i det. Efterhånden som årene gik blev det mere og mere vigtigt for mig. Det er ikke alle dage, at jeg har haft det lige godt, men jeg er taget afsted alligevel, fortæller hun.

Hun har ikke kunnet tage kørekort til bil i løbet af sin gymnasietiden, for hun har ikke villet pjække fra timerne. Hun har dog taget kørekort til motorcykel, fordi hun fik en aftale med en kørelærer i Hvide Sande om at tage køretimer udenfor skoletid.

- Min far går meget op i gamle motorcykler, så jeg har også fået min egen motorcykel, fortæller hun.

Hun er ganske godt tilfreds med sit gennemsnit.


Det er ikke alle dage, at jeg har haft det lige godt, men jeg er taget afsted alligevel

Signe Rejkjær, student uden fravær


- Jeg har jo været til alle timerne, så jeg burde jo kunne svare på alt, jeg blev spurgt om. På grund af corona har vi kun været til tre eksamener, to skriftlige og en mundtlig. Ellers er det årskaraktererne, der gælder, påpeger hun.

Hun har fået mange kommentarer fra sine klassekammerater i 3.d.

- Vi har haft meget sjov med det. Jeg har prøvet at være til en time en varm fredag eftermiddag, hvor vi kun var tre-fire i klassen.

Signe Rejkjær har haft en fordel ved at bo i Ringkøbing.

- Jeg bor tre minutters cykeltur fra skolen, så jeg har ikke oplevet, at en bus kom for sent. Kom jeg lidt sent op, så kunne jeg nå det alligevel, forklarer hun.

Signe Rejkjær er ved at være færdig med studenterfesterne. Hun regner med at holde mindst to sabbatår.

- Jeg har ingen ide om, hvad jeg skal. Foreløbig vil jeg arbejde og tjene penge. Forhåbentlig kan jeg komme ud at rejse på et tidspunkt. Jeg vil gerne til USA igen og måske også på nogle solferier med veninderne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce