Annonce
Debat

Ildhu og gavmildhed: Sådan forskønner man en by

Annonce

Dagbladets historie om, hvordan behjertede kræfter i Tarm nu gør klar til at forny den forfaldne bypark, er til at blive i godt humør af.

Banker, fonde, virksomheder, VGT, Tarm Udviklingsforum, en lokal grundejerforening, privatpersoner - alle har de bidraget med penge til forvandlingen af Forsøgshaven på hjørnet af Gadegårdsvej til en frisk grøn oase i byen.

Over en million kroner er det lykkedes for ægteparrene Margit Lærke og Lasse Nielsen samt Bente Vyff Petersen og Svend Petersen at samle ind. Deres ildhu er imponerende - og det samme har donorernes gavmildhed heldigvis været.


Deres ildhu er imponerende - og det samme har donorernes gavmildhed heldigvis været.


Sådan som projektet er lagt an, forvandles Forsøgshaven til en moderne bypark med motions- og aktivitetsmuligheder - lige præcis det, der er brug for i en tid, hvor corona-epidemien har lært os at sætte pris på de muligheder, der er lige omkring os.

Når Forsøgshaven - der fylder 100 til næste år - indvies, er det forhåbentlig slut med epidemien, og vi kan alle leve mere, som vi gjorde for mindre end et år siden.

Men mon ikke noget alligevel er blevet forandret? Mon ikke vi har indarbejdet nogle nye vaner, anlagt nogle nye perspektiver på vort daglige liv, som varer ved? Som for eksempel mere fokus på vore næromgivelser og hele det område, vi bor i. Det er jo faktisk temmelig skønt; der er en grund til, at vor kommune har millioner af turistovernatninger hvert år...

Man har lov at håbe. Og man kan også sige, at i Tarm viser de vejen: Ved at stå sammen kan vi løfte vore omgivelser, så de bliver til glæde for både lokale og vore gæster ude fra.

Rosen skal ikke bare gælde private ildsjæle og donerer, men også kommunens Vej- og Parkafdeling. Denne lederskribent bor eksempelvis nabo til Alkjær Lukke i Ringkøbing, som han jævnligt bruger til at løbe en tur.

Gennem de senere år har kommunens folk helt forvandlet anlægget, så det er blevet et lyst og venligt sted, der bruges i stort omfang af motionister, hundeluftere, børnefamilier og mange andre. Den slags oaser kan vi ikke få nok af. At det nu også er blevet indtaget af alfer, øger bare charmen...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Vestjylland

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce