Annonce
Vestjylland

Ikke set før: Sætter tænder fra mammut og fortidshajen Megalodon til salg

En mammut - en del af den i hvert fald - skal under hammeren tirsdag. Auktionen er grundet mængden af katalognumre og forholdsregler i forbindelse med Covid-19 delt over to dage. På billedet ses en mammut fra Aalborg Zoo lavet af kunsthåndværker Emilio Sheikhan i Gøteborg. Foto: Scanpix
Annonce

Holstebro: En af de mest omfangsrige auktioner i mange år er på programmet hos Holstebro Auktioner i den kommende uge. Kataloget er så omfattende, at det strækker sig over to dage, mandag og tirsdag.

Er man til de mere usædvanlige varer, byder tirsdagen på noget ganske specielt, når en samler fra Mors' fossil-trofæer sættes til salg.

- Det gælder blandt andet tænder fra en mammut og den uddøde kæmpehaj Megalodon, der levede for omkring 20 millioner til cirka en million år siden, hvor man mener den uddøde - det er ting, der aldrig tidligere har været til salg på Auktionshuset i Holstebro, siger auktionsmedarbejder Casper Hansen, der gætter på, at mammuttanden kan have en værdi af 2-3000 kroner, og at Megalodontænderne kan gå for måske 1500-2500 kroner samlet.

Små er de ikke; tænderne fra en Megalodon. Det menes, at kæmpehajen kunne blive op til 18 meter lang, og mennesket, hvidhajen og elefanten ville være miniputter ved siden af. Foto: Holstebro Auktioner

Der er tirsdag flere store samlinger til salg. Det drejer sig blandt andet om cirka 100 malerier og tegninger af kunstneren Leif Ragn-Jensen, der er kendt i jagtkredse, fordi han i mere end 35 år illustrerede bladene ”Jagt og Fiskeri” og ”Dansk Jagt-Tidende."

- Det må være den største samling værker af kunstneren, der nogensinde har været præsenteret for offentligheden, siger Casper Hansen.

Også samlinger af legetøj, udstoppede dyr og stenalderredskaber udbydes til salg tirsdag.

Mandagen står i guld, sølv og designermøblers tegn. Blandt andet skal to par lysestager, der er udført af sølvsmedje Georg Jensen selv, under hammeren. Stagerne er vurderet til en værdi af 15.000-20.000 kroner per par.

Nej, det er ikke klovene til et eller andet dyr, men derimod en mammuts tænder. Foto: Holstebro Auktioner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Annonce