x
Annonce
Sport

Ihærdige italienere ville have FCN-profil med det samme

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mikkel Damsgaard skifter til sommer til Sampdoria, der dog helst ville have haft danskeren allerede i januar.

19-årige Mikkel Damsgaard forlader til sommer 3F Superligaen og FC Nordsjælland til fordel for Sampdoria i den italienske Serie A.

Annonce

FCN får dermed glæde af Damsgaards kvaliteter i foråret, men stod det til klubben fra støvlelandet, var offensivspilleren allerede rykket sydpå i vinterens transfervindue.

- Sampdoria har været meget insisterende igennem lang tid og har fulgt Mikkel og i øvrigt flere af vores andre spillere. De har en langsigtet plan med Mikkel, så for ham og os var det perfekt, og Sampdoria var så villige til at vente til sommer.

- De ville gerne have haft ham allerede i januar, men på det punkt var vi rimelig faste i kødet, fortæller FCN-sportschef Jan Laursen og tilføjer:

- Nu starter Mikkel til intensiv italiensk-undervisning i næste uge og kan så hjælpe os igennem et vigtigt forår, så for os var det win-win.

Mikkel Damsgaard glæder sig over, at fremtiden er faldet på plads, og at han nu har de kommende måneder til at forberede sig på sit udlandseventyr.

- Sampdoria har fulgt mig i rigtig lang tid, så de ved, hvad de får. Da jeg var dernede her i vinter, viste de rigtig stor interesse og virkede som nogle fine mennesker. Det er en rigtig fed klub, der ønsker mig det bedste, siger Mikkel Damsgaard.

Offensivspilleren frygter ikke, at han nu bliver bænket i FC Nordsjælland, når det ligger fast, at han er fortid i klubben til sommer.

- Jeg må bare vise, at jeg er vigtig for holdet og derfor skal spille, så vi kan opnå den bedst mulige placering i Superligaen, siger Damsgaard.

Jan Laursen slår fast, at Mikkel Damsgaard konkurrerer om spilletid på lige vilkår med resten af FC Nordsjælland-truppen.

- Trænerteamet skal vinde kampe, så de sætter altid det bedste hold. Hvis nogen skal forbi Mikkel, skal de altså være bedre end ham, lyder det fra sportschefen.

Mikkel Damsgaard står trods sin unge alder noteret for 77 kampe i FCN-trøjen med otte mål og 17 assister til følge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce