Annonce
Vestjylland

Igen, igen og igen: Teen Town endnu engang ødelagt

Mandag var et hold af frivillige samlet på Teen Town i Ulfborg for at rydde op efter de flasker, som var blevet knust i området. Foto: Jan Briks
Igen er området ved Teen Town i Ulfborg blevet udsat for hærværk. De frivillige har snart fået nok.
Annonce

Ulfborg: Hun roder forsigtigt rundt i sandet. Fingrene fanger et mikroskopisk stykke glas - her på den volleyballbane, hvor bare tæer i sandet er standard.

57-årige Solveig Karoline Jensen har været her siden klokken ni i morges. Da hun kom, så det noget voldsommere ud - her ved Teen Town i Ulfborg. Glasskår var var spredt ud over hele pladsen og området flød med skrald. Nu er der kun bittesmå glasskår i områdets volleyball- og parkourbane tilbage:

- Jeg synes da, vi finkæmmer det rimelig godt, men det er vi også nødt til, for spiller man volleyball i det her, kan det være farligt, siger hun.


I starten var der også skraldespande og toiletter. Men inden toiletterne blev taget i brug, blev de ødelagt. Og i løbet af årene er der kommet stoffer hernede. Jeg har flere gange set folk hernede for at ryge hash. Folk smadrer det, kaster sten og ødelægger træramperne, skaterne skulle have brugt

Robert Jensen, bruger af Teen Town


Ingen ved med sikkerhed hvem, der har stået for glaskastningen. Men Fin Konnerup, der ligeledes bruger en del timer hernede som frivillig, mener, at det denne gang er gået for vidt.

- Jeg tror det er 20 flasker, der er smadret. Jeg synes det er pinligt for byen, siger han. Han mener, at man enten bør satse ordentligt på området - eller lukke det ned.

Kaj Kirk er frivillig i Hakkedrengene - en gruppe af frivillige, der rydder op overalt i byen. De er hernede hver anden uge og rydder op.

- Og vi har aldrig været hernede, hvor der ikke har været noget. Der har været tre bordebænkesæt hernede, men der er kun ét tilbage - resten er ødelagt, siger han.

Annonce

Den glade begyndelse

19-årige Robert Jensen hjælper i dag til med oprydningen. Heller ikke han ved, hvem der har svinet pladsen til. Men han husker, hvordan Teen Town blev taget imod af byens unge - inklusiv ham selv - dengang det åbnede i 2013.

- Der var jo vildt god stemning. Vi skatede på løbehjul og skateboards hernede. Folk kom helt fra Holstebro for at hygge. Og jeg mødte da også min første kæreste hernede, siger han.

Dengang for mange år siden var der parkourbane, skaterhal, mountainbike-bane, volleyballbane og trampoliner. I dag er der som nævnt spredt glasskår ud over parkour- og volleybanen. Mountainbikebanen er groet til. Trampolinerne er for længst ødelagt. Lysstofrørene i skaterhallen ligeså.

- I starten var der også skraldespande og toiletter. Men inden toiletterne blev taget i brug, blev de ødelagt. Og i løbet af årene er der kommet stoffer hernede. Jeg har flere gange set folk hernede for at ryge hash. Folk smadrer det, kaster sten og ødelægger træramperne, skaterne skulle have brugt, siger han og fortsætter:

- De ødelægger det for os andre, siger han.

Annonce

Den svære beslutning

Kaj Kirk fra Hakkedrengene er en af dem, der har advokeret for, at der bør gøres noget.

- Problemet er jo så bare, at det er bygget med fondsmidler, så hvis det pilles ned, skal de midler betales tilbage. Det er  man jo nok ikke interesseret i fra kommunens side. Vi har tidligere foreslået, at Teen Town kunne flyttes om til det gamle stadion, hvor vi ville lave et aktivitetssted. Så kunne det flyttes om, hvor det var mere synligt, men det er kommunen så ikke interesseret i, siger Kaj Kirk.

I Holstebro kommune vil Lene Dybdal (S), formand for kultur og fritidsudvalget, nu have gjort noget ved det.

- Vi skal have set ret heftigt på det efter sommerferien. Men det er vigtigt at vi ser projektet i en større sammenhæng, så vi ikke laver samme fejl igen, siger hun og fortsætter:

- Det projekt, som borgerforeningen arbejder på med aktivitetsstedet, er ikke lagt ned. Det er sat på standby, indtil vi får det forfinet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Smittetallet stiger endnu en gang: Ni er testet positive ud af knap 1500 testede i august

Annonce