Annonce
Indland

Igen er over 1000 konstateret smittede

Der er kommet svar på yderligere 204.881 PCR-test det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). 1074 af dem er positive for coronavirus. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
For femte gang i maj er antallet af smittede på ét døgn over 1000. Tre personer er døde med corona, viser tal.

Der er det seneste døgn registreret 1074 smittede med coronavirus, viser lørdagens tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Dermed er der igen registreret over 1000 smittede på ét døgn. Det er femte gang i maj, at det er tilfældet.

I flere måneder har det daglige smittetal ellers holdt sig under 1000.

De nye smittetilfælde er fundet blandt 204.881 PCR-test. Det svarer til, at 0,54 procent af testene er positive for coronavirus.

Tallet kendes også som positivprocenten og har siden slutningen af januar dagligt været under 0,50 frem til maj.

I maj har den flere gange været over 0,50.

Det kan dog være svært at sammenligne positivprocenten med perioder, hvor betingelserne for - og omfanget af - test har været anderledes.

Speciallæge i infektionssygdomme Christian Wejse ved Aarhus Universitetshospital mener, at der er grund til at være opmærksom på den seneste tids udvikling i smitten.

Antallet af smittede er steget sammenlignet med for et par uger siden, og selv om arbejdet med at vaccinere befolkningen skrider frem, er størstedelen af danskerne endnu ikke vaccineret, påpeger Christian Wejse.

- Det er stadig cirka 75 procent af den voksne del af befolkningen, der ikke er vaccineret endnu, og derfor er de modtagelige over for coronavirus.

- Det giver et stort potentiale for en betydelig smittespredning, siger han.

Det seneste døgn er der også foretaget 365.270 lyntest. De indgår dog ikke smittetallet, da svaret fra lyntest ikke vurderes at være lige så præcist som ved en PCR-test, hvor man podes i halsen.

Efter at der er åbnet for indendørs serveringer, fitnesscentre, biografer og andre kulturtilbud er den sociale aktivitet steget, hvilket har betydning for smitteudviklingen, påpeger Christian Wejse.

- Vores opførsel i private og sociale sammenhænge har ændret sig i forhold til tidligere på foråret. Vi ser mange flere mennesker, og der er mange muligheder for at blive smittet, siger han.

Han mener ikke, at det er utænkeligt, at Danmark rammes af en tredje smittebølge i coronaudbruddet.

- Det kan godt være, at vi befinder os i begyndelsen af en tredje bølge. Det er stadig et meget smitsomt virus, der er iblandt os, og vi har mange smitsomme personer i samfundet, siger speciallægen.

Tallene fra SSI viser desuden, at yderligere 43 patienter med coronavirus er blevet indlagt. Dermed var der lørdag morgen i alt 162 personer indlagt på landets hospitaler. Det er én mindre end for et døgn siden.

Når tallet ikke stiger mere, er det fordi, der også er nogle, som bliver udskrevet. Af de indlagte ligger 33 personer på en intensivafdeling.

20 af dem er tilkoblet en respirator.

Yderligere tre personer er i det seneste døgn døde med coronavirus.

I alt er der registreret 2502 coronarelaterede dødsfald i Danmark, siden virusset først kom til landet.

Antallet af danskere, der har fået mindst ét vaccinestik mod covid-19 er lørdag opgjort til 27,8 procent. Dermed er der rundet en million vaccinerede i Danmark.

17,2 procent har fået begge vaccinestik og regnes for færdigvaccinerede.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce