Annonce
Sport

Idrætschefer hylder Wozniacki: Hun efterlader et tomrum

Issei Kato/Reuters
Caroline Wozniacki spillede sin sidste kamp på topplan, da hun natten til fredag tabte i Australian Open.

"En superstjerne", "en fantastisk repræsentant", "et eksempel til efterfølgelse".

Caroline Wozniacki spillede natten til fredag dansk tid sin sidste kamp som professionel tennisspiller, da hun tabte til tunesiske Ons Jabeur i tredje runde af Australian Open.

Men hendes karriere har sat et permanent aftryk på dansk sportshistorie.

Det mener Morten Mølholm Hansen og Lone Hansen, der er direktører for henholdsvis Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

- Hun kommer til at efterlade sig et tomrum i dansk idræt og i særdeleshed i dansk tennis, for hun er en af de allerstørste danske idrætsudøvere nogensinde, siger Morten Mølholm.

- Men hendes karriere er et eksempel til efterfølgelse, og hun har været en inspiration for mange andre atleter, som forhåbentlig på sigt kan følge i hendes store fodspor.

Wozniacki meddelte i december, at Australian Open ville blive hendes sidste turnering. Det var også i den australske turnering, at hun i 2018 hævede en grand slam-pokal for første og eneste gang i karrieren.

I alt vandt hun 30 WTA-titler og lå 71 uger på verdensranglistens førsteplads.

- Hun har skrevet dansk idrætshistorie ved at vinde en grand slam og ligge nummer et på verdensranglisten i tennis, og hun har vist, at Danmark er i stand til at udvikle de helt store stjerner på sportshimlen, siger Lone Hansen.

- Den måde, hun er blevet hyldet på den seneste tid, er ikke hverdagskost i international tennis, og det viser, at hun har gjort et stort indtryk på tennisfans fra hele verden, siger direktøren.

Ifølge Morten Mølholm var det ikke talentet alene, der bragte Wozniacki så langt i karrieren.

- Hun har selvfølgelig haft et stort talent, men hun krydrede talentet med en dybt seriøs træningsindsats og en enorm sejrsvilje på banen, og derfor fik hun en utrolig flot idrætskarriere, siger han.

Wozniacki vil blive savnet i dansk idræt, mener Lone Hansen, som dog også ser et stort potentiale i Danmarks fremadstormende talenter.

- Der kommer ikke en ny Caroline Wozniacki, men der kommer forhåbentlig en anden med højt internationalt niveau, og dansk tennis har i disse år flere unge talenter, som viser lovende takter, siger Team Danmarks direktør.

Før ketsjeren lægges endegyldigt på hylden, skal Wozniacki møde superstjernen Serena Williams i en opvisningskamp i Royal Arena 18. maj.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce