Annonce
Ringkøbing-Skjern

Idrætscentre glæder sig over ændring af forsamlingsforbud: - Fra fem til 20 gør en verden til forskel

Aktiv Onsdag i Videbæk, er en af de aktiviteter, der kan åbne op igen, hvis det udendørs forsamlingsforbud hæves fra fem til 20 personer. Arkivfoto: Martin Ravn
Ifølge ekspertgruppen, som regeringen har sat til at regne på mulighederne for genåbning, vil det være forsvarligt at hæve forsamlingsloftet for udendørs foreningsaktiviteter fra fem til 20 personer.

Videbæk/Skjern: Halgulvet og fitnessmaskinerne må stå urørte hen lidt endnu.

Alligevel er der optimisme at spore hos de centerchefer, som Dagbladet har talt med tirsdag morgen, efter det mandag aften kom frem, at en ekspertgruppe anbefaler nye sikkerhedskrav for foreningslivet.

Ifølge ekspertgruppen, som regeringen har sat til at regne på mulighederne for genåbning, vil det være forsvarligt at hæve forsamlingsloftet for udendørs foreningsaktiviteter fra fem til 20 personer.

Annonce

En verden til forskel

Det gør en verden til forskel, siger Dorthe Marie Siersbæk, direktør for Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern:

- Det, synes vi jo, er fantastisk! Det er de første spæde tegn på genåbning af tingene. Det betyder, at fodboldklubben vil kunne mødes, og vi begyn­der at kunne lave udehold med fitness, og de øvrige foreninger vil også kunne begynde at tænke træning udendørs. På den måde er det glædeligt, hvis den anbefaling bliver en del af genåbningen, for 20 personer giver nogle flere muligheder og man vil kunne lave rigtig mange ting selv med et eventuelt afstandskrav, siger hun og fortsætter:

- Det er noget sjovere at være instruktør for knap 20 personer end for fire. Nu går vi foråret og bedre vejr i møde, så det giver da god grund til at finde optimismen endnu mere frem og tro på, at det hele bliver godt igen.

Annonce

Kommer an på vejret

Også hendes kollega Henrik Juhl, centerleder for Videbæk Idræts- og Fritidscenter, tror på, at flere aktiviteter kan komme i gang igen, hvis forsamlingsgrænsen for udeidræt bliver hævet fra fem til 20, om end han er mere tilbageholdende med glæden.

- Umiddelbart betyder det, at vores Aktiv Onsdag, hvor pensionisterne kommer til aktiviteter som petanque, kroket eller gåture om onsdag, kan starte op med det, de havde gang i, da vi lukkede ned før jul, siger han.


Det kommer an på vejret, for der ligger man også på jorden, og det fungerer ikke med regn eller sne og hård frost.

Henrik Juhl, centerleder, VIFC


- Vi har også mulighed for at lave fitness udenfor på TRX-holdet. Men det kommer an på vejret, for der ligger man også på jorden, og det fungerer ikke med regn eller sne og hård frost. Så der afventer vi.

Desuden forventer Henrik Juhl også, at løbeklubben kan genoptage sin aktivitet snarest, hvis anbefalingerne blive indført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce