Annonce
Kultur

I Videbæk tænkes der alternativt for at holde to motionsløb

Centerleder i VIFC, Henrik Juhl, håber at kunne holde to motionsløb i nærmeste fremtid som planlagt. Akrivfoto: Jørgen Kirk
Videbæk Idræts- og Fritidscenter forsøger at få så meget som muligt til at lade sig gøre under coronanedlukningen - og centerlederen føler sig fortrøstningsfuld i forhold til økonoien.

VIDEBÆK: Ligesom i resten af kulturlandskabet og samfundet generelt står det stille i Videbæk Idræts- og Fritidscenter, VIFC.

- Fuldstændig stille, understreger centerleder Henrik Juhl.

Stort set alle medarbejdere er sendt hjem. Nogle få beboere på værelsesfløjen, lidt rengøring og lidt reparationsarbejde er eneste liv i centret.

Coronapandemien mærkes tydeligt, men centerlederen lader sig ikke sådan slå ud. For selv om arrangementer er blevet flyttet og aflyst - blandt andet bliver harmonikafestivalen ikke til noget i år - så prøver Henrik Juhl, at få de begivenheder, der kan lade sig gøre, til at løbe af stablen. Om end ikke helt som først planlagt.

Annonce

Forskyder starten

Det drejer sig om Videbæk Løbet, der skulle have fundet sted onsdag 27. maj, og Walk A Ton, der er planlagt til lørdag 13. juni.

Henrik Juhl håber, at de stadig kan finde sted - hvis altså DGI giver grønt lys. Han er i hvert fald klar med alternative forslag til, hvordan de kan holdes.

- Videbæk Løbet bliver på andre vilkår, lidt som Danmark Løber. Det bliver samme rute, som det plejer at være, men man skal komme og løbe igennem hele dagen. Man giver et lille beløb for at være med, og det giver vi til godt formål - måske til udviklingen af en covid-19-vaccine, siger Henrik Juhl med et grin.

Løbet bliver flyttet til en anden dag - muligvis lørdag 30. maj. Og så skal folk være klar på, at de måske selv skal holde styr på tidtagningen.

På samme måde bliver Walk A Ton formodentligt også med forskudt start.

- I stedet for at alle skal sendes af sted samtidig i hver af de tre grupper, kan vi bare lade folk drysse af sted med mellemrum. Jeg tænker, vi laver noget med, at der nogen i små grupper, der starter hvert minut, siger Henrik Juhl.

Bidrager til "festen"

I forhold til centres økonomi er lederen ikke synderligt bekymret, selv om der selvfølgelig vil komme et tab.

- Held i uheld så sluttede indendørssæsonen 1. april, så det er kun 14 dages aktivitet i hallen, vi er gået glip af, siger Henrik Juhl.

- Vi har helt klart en omsætningsnedgang, men der er også nogle udgifter, vi sparer på. I svømmehallen er de store udgifter til vand og varme, som, vi håber, kan dækkes, men hvis ikke det kan, så må det være vores ”bidrag til festen”. Vi bevarer alle arbejdspladser. Der kommer en form for tab, men vi er godt konsolideret, lyder det fra VIFC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Så røg champagneproppen: Nu må tyskerne snart holde ferie ved Vestkysten

Ringkøbing-Skjern

Steenberg glæder sig: Et skridt i den rigtige retning at åbne for tyske turister

Annonce