Tarm

I valgkamp med trappestige, strips og bidetang

Erik Nielsen og Thorkild Juhl (th) hejser Kristian Andersen op på plads. Foto: Mads Dalegaard
Fra klokken 12.00 lørdag var partiernes fodsoldater i fuld gang med at sætte plakater op; nogle var med for 117. gang, for andre var det første plakatopsætning.

TARM: Trappestige, strips og bidetang.

Det er udstyret, Erik Nielsen og Thorkild Juhl har bragt med sig under deres rundtur i tarm for at sætte valgplakater op for Kristendemokraterne.

Men hov, mangler der ikke noget?

Et målebånd, så de kan sikre, at underste del af valgplakaten er 2,30 meter over niveau, så uheldige cyklister eller andre forbipasserende ikke bliver skalperet af en skarp kant?!?

- Det har vi ikke brug for. Jeg har jo Thorkild med, siger Erik Nielsen med et bredt grin.

Den garderhøje Thorkild Juhl strækker armen i vejret, og lægger en lab på lygtepælen ud for ABC i Tarm. Det passer lige med undersiden på den valgplakat, de har hængt op med Kristian Andersen på den ene side og Hanne Simonsen på den anden.

- Vi overholder de 2,30 meter; men vi kan da se, at det er der andre, der ikke gør, tilføjer Erik Nielsen.

Klokken er lige godt 13, og de to har været i gang siden middag.

- Vi har to hold plakatopsættere i gang. Vi skal have sat omkring 50 plakater op i Tarm plus nogle store bannere, siger Erik Nielsen.

Erik Nielsen har hængt plakater op for KD siden engang i 80'erne. Dennegang har han en god mavefornemmelse... Foto: Mads Dalegaard

Erfaren mand

Erik Nielsen er erfaren plakatopsætter. Han har siddet 20 år i kommunalbestyrelse, så han er vant til at sætte egne plakater op. Men altså også plakater til folketingsvalg og andre valg.

- Jeg har været med til hvert eneste valg siden engang i 1980'erne, siger han.

- Eneste undtagelse var ved sidste folketingsvalg; da kørte vi rundt i Californien.

Thorkild Juhl er til gengæld med for første gang.

- Og jeg er ikke engang medlem af partiet. Men Kristian er min gamle chef, og jeg vil gerne give ham en hånd med, understreger han.

Erik Nielsen indrømmer, at der da har været folketingsvalg, hvor han synes, det har været lidt træls at hænge plakater op, fordi udsigterne til, at Kristendemokrater kom på Borgen var dårlige.

- Denne gang har jeg en god mavefornemmelse. Aldrig har vi fået så meget omtale først i valgkampen. Og kommer KD ikke over spærregrænsen, så er det Kristian, der skal bære partiet ind på Christiansborg, fastslår han.

"Stemmespild" er ikke et ord, han og Thorkild Juhl gider høre.

- Man skal stemme med hjertet; ellers er det ikke noget værd, siger Thorkild Juhl.

Genbrugsplakater

Mens Dagbladet taler med de to, ankommer en høj mand på cykel.

Det er kandidaten, Kristian Andersen selv, der er ude for at se, hvordan det skrider fremad med plakatopsætningen.

Han er en travl mand for tiden; dagen forinden måtte han jonglere med tre medier på samme dag.

- Så er man godt træt i hovedet, når man kommer hjem til aftensmaden, siger han.

Derfor sætter han også enormt pris på det arbejde, Erik Nielsen og Thorkild Juhl gør.

- Det betyder rigtig meget, at nogen bakker én op. Nogen gør det økonomisk, andre som anbefalere og andre igen sætter plakater op, og hjælper med alt det praktiske. Det betyder noget for ens tro på projektet, at man ikke står alene. Men det betyder også, at man kan koncentrere sig om lave politik, siger Kristian Andersen.

- Her er jeg nok privilegeret sammenlignet med andre af vore kandidater, fordi vi her på egnen har så mange, der ikke går af vejen for at gøre et stykke frivilligt arbejde.

Imens vi snakker, er Erik Nielsen og Thorkild Juhl forsvundet med trappestige, strips og bidetang.

De mangler stadig at sætte en håndfuld plakater op …

Kandidaten tjekker, om plakaten hænger som den skal. Det gør den selvfølgelig! Foto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce