Annonce
Danmark

Lav ledighed i Danmark, men i Ungarn og Polen er det helt slemt

Danske arbejdsgivere har små problemer med at finde arbejdskraft i sammenligning med virksomheder i andre europæiske lande
Annonce

Beskæftigelsen i Danmark er vokset med et par hundrede tusinde på få år, ledigheden er lav med omkring 100.000 mennesker. Men danske arbejdsgivere har lettere adgang til arbejdskraft end deres fæller i andre europæiske lande, viser en undersøgelse fra fagforbundet 3F.

1 Tre brancher

Fagforbundet har undersøgt tre brancher: industrien, private serviceerhverv foruden bygge- og anlæg. Her scorer Danmark bedst blandt lande med vækst, mens kun Rumænien, Spanien, Grækenland, Portugal, Italien og Cypern har nemmere ved at skaffe medarbejdere og de rette kompetencer.

2 Sværest i Ungarn

Ungarn topper markant i undersøgelsen som det land i Europa, hvor arbejdsgiverne har sværest ved at finde medarbejdere med en samlet indikator på 51, fulgt af Malta og Polen med 37 på skalaen. Herefter følger blandt andre Holland, Estland og Kroatien, mens Tyskland og Litauen ligger en smule over Danmark med en faktor 17,6 i forhold til det europæiske gennemsnit på 20,5.

3 2,8 millioner i job

35.000 flere kom i arbejde i første kvartal af 2019 i forhold til samme periode året før. Ifølge arbejdskraftsundersøgelsen fra Danmarks Statistik var knap 2,8 million danskere i job i første kvartal - 0,6 procent mere end året før - og det svarer til, at tre ud af fire mellem 15 og 64 år er i arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Erhvervsråd presser på for lyntestcenter i Skjern – kommune og region forhandler om placering af mobile testenheder

Debat

Debat: Har DR dømt Ellemann ude?

Annonce