Danmark

Lav ledighed i Danmark, men i Ungarn og Polen er det helt slemt

Danske arbejdsgivere har små problemer med at finde arbejdskraft i sammenligning med virksomheder i andre europæiske lande

Beskæftigelsen i Danmark er vokset med et par hundrede tusinde på få år, ledigheden er lav med omkring 100.000 mennesker. Men danske arbejdsgivere har lettere adgang til arbejdskraft end deres fæller i andre europæiske lande, viser en undersøgelse fra fagforbundet 3F.

1 Tre brancher

Fagforbundet har undersøgt tre brancher: industrien, private serviceerhverv foruden bygge- og anlæg. Her scorer Danmark bedst blandt lande med vækst, mens kun Rumænien, Spanien, Grækenland, Portugal, Italien og Cypern har nemmere ved at skaffe medarbejdere og de rette kompetencer.

2 Sværest i Ungarn

Ungarn topper markant i undersøgelsen som det land i Europa, hvor arbejdsgiverne har sværest ved at finde medarbejdere med en samlet indikator på 51, fulgt af Malta og Polen med 37 på skalaen. Herefter følger blandt andre Holland, Estland og Kroatien, mens Tyskland og Litauen ligger en smule over Danmark med en faktor 17,6 i forhold til det europæiske gennemsnit på 20,5.

3 2,8 millioner i job

35.000 flere kom i arbejde i første kvartal af 2019 i forhold til samme periode året før. Ifølge arbejdskraftsundersøgelsen fra Danmarks Statistik var knap 2,8 million danskere i job i første kvartal - 0,6 procent mere end året før - og det svarer til, at tre ud af fire mellem 15 og 64 år er i arbejde.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Kultur For abonnenter

Elisabeth går tæt på familien i ny bog: Jeg har ikke et ønske om at hænge nogen ud

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce