Danmark

Lav ledighed i Danmark, men i Ungarn og Polen er det helt slemt

Danske arbejdsgivere har små problemer med at finde arbejdskraft i sammenligning med virksomheder i andre europæiske lande

Beskæftigelsen i Danmark er vokset med et par hundrede tusinde på få år, ledigheden er lav med omkring 100.000 mennesker. Men danske arbejdsgivere har lettere adgang til arbejdskraft end deres fæller i andre europæiske lande, viser en undersøgelse fra fagforbundet 3F.

1 Tre brancher

Fagforbundet har undersøgt tre brancher: industrien, private serviceerhverv foruden bygge- og anlæg. Her scorer Danmark bedst blandt lande med vækst, mens kun Rumænien, Spanien, Grækenland, Portugal, Italien og Cypern har nemmere ved at skaffe medarbejdere og de rette kompetencer.

2 Sværest i Ungarn

Ungarn topper markant i undersøgelsen som det land i Europa, hvor arbejdsgiverne har sværest ved at finde medarbejdere med en samlet indikator på 51, fulgt af Malta og Polen med 37 på skalaen. Herefter følger blandt andre Holland, Estland og Kroatien, mens Tyskland og Litauen ligger en smule over Danmark med en faktor 17,6 i forhold til det europæiske gennemsnit på 20,5.

3 2,8 millioner i job

35.000 flere kom i arbejde i første kvartal af 2019 i forhold til samme periode året før. Ifølge arbejdskraftsundersøgelsen fra Danmarks Statistik var knap 2,8 million danskere i job i første kvartal - 0,6 procent mere end året før - og det svarer til, at tre ud af fire mellem 15 og 64 år er i arbejde.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte