Annonce
Ringkøbing-Skjern

I tre dage har Brit Kirk forgæves forsøgt at bestille coronavaccination i Ringkøbing: - Prøv igen senere, er det korte svar

I tre dage har Brit Kirk forgæves forsøgt at booke tid til vaccine i Ringkøbing. Foto: Nadja Dam Jensen
Hun kan godt booke en vaccine i Herning eller Holstebro, men i Ringkøbing er der ingen tider. Nye ordrer fra Sundhedsstyrelsen har skabt problemer for det lokale vaccinecenter.

Ringkøbing-Skjern: De har forsøgt adskillige gange. Tre dage i træk har Brit og Jens Kirk fra Velling logget ind på vacciner.dk, for at bestille en tid til Brits tredje stik af Pfizers corona-vaccine.

Hver gang får de samme besked. Der er ingen ledige vacciner. Prøv igen senere.

- Når nu smitten er stigende, og vi bliver opfordret til at få tredje stik, så er det lidt besynderligt, at man ikke kan få det, siger Jens Kirk.

Annonce

Hvis de var villige til at køre efter det, kunne Brit dog få et stik i Herning eller Holstebro. Men det virker også som langt at køre, når nu der faktisk er et vaccinested i Ringkøbing.

- Det er jo som sådan ikke noget problem at skulle køre til Herning eller Holstebro, men det ville give mere mening, hvis vi begge kunne få en vaccine, når vi kørte derop, siger Jens Kirk, der blev vaccineret nogle uger efter hustruen Brit og derfor endnu ikke er indkaldt til sit tredje stik.

- Og hvis det så viser sig, at det bliver muligt at blive vaccineret i Ringkøbing i de kommende uger, så kan vi godt vente. Men hvis der skal gå tre uger, så vil vi nok overveje at køre efter det i stedet for.

Fremskyndelse skaber pres

Årsagen til de manglende tider skal findes hos Sundhedsstyrelsen. Det fortæller Line Hansen, der er afdelingssygeplejerske ved Vaccineenheden Vest.

Brit og Jens Kirk undrer sig over, at man ikke kan booke en vaccine, når nu myndighederne opfordrer til det. Foto: Nadja Dam Jensen

Indtil midt i sidste uge har praksis nemlig været, at corona-vaccinerede blev indkaldt til et tredje stik seks måneder og 14 dage efter, de havde fået det andet stik. Nu er det ændret til, at man bliver indkaldt til tredje stik allerede efter seks måneder.

- Det har medført, at der pludselig er mange flere, der bliver indkaldt på samme dag. Det har vi ikke kunne komme helt i mål med på så kort en tidsfrist, siger Line Hansen.

Hun oplyser, at der til gengæld vil være flere pladser i de to kommende uger, da der ikke er nær så mange, som vil blive indkaldt. Hvornår det helt præcist er muligt at blive vaccineret, kan hun ikke sige, da det løbende ændrer sig, men der er håb forude.

Annonce

Kapacitet øges

- Jeg kan kun give et øjebliksbillede, men som det ser ud nu, kan man blive vaccineret med Moderna mandag den 22. november og med Pfizer mandag den 29. november, siger Line Hansen.

Snart vil vaccinecentret i Ringkøbing da også kunne vaccinere endnu flere. Kapaciteten er blevet øget løbende over de seneste uger, og i begyndelsen af december får kapaciteten et ekstra nøk opad, da vaccinecentret rykker fra Sundhedshuset til ROFI-Centret.

- Det bliver ikke de samme lokaler som sidst. Dem kan vi ikke fylde. Men der bliver plads til, at vi kan vaccinere flere, end vi kan nu, siger Line Hansen.

Når nu smitten er stigende, og vi bliver opfordret til at få tredje stik, så er det lidt besynderligt, at man ikke kan få det.

Jens Kirk


Annonce
Skjern For abonnenter

Ulvehun har ventet længe på en mage

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

To firmaer med bud på genopbygning af raseret feriecenter: Formand for ejerforening håber på et godt resultat

Tarm For abonnenter

Varde vil have del i Ringkøbing-Skjerns vindmøllemillioner – og får det

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er gået i mørkerød: Nu rammer den stigende coronasmitte også foreningslivet

Ringkøbing

Kjeld har en imponerende kamera-samling: - Jeg er langt bedre til at købe end at sælge

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Sport For abonnenter

Mathias Skræddergaard er ganske rolig: Vi skal nok ride stormen af og blive i toppen

Videbæk

Efter corona: Videbæk Stof- og Sycenters Fabrikssalg lukker med et brag af et todages ophørsudsalg tirsdag og torsdag

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Skjern

Skjern Bank opjusterer for 4. gang i fabelagtigt godt år

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Ringkøbings spillere bor rundt omkring i Jylland: Sådan fungerer deres travle hverdag med studie, arbejde og håndbold

Skjern

Ulvepar har slået sig ned i Skjern - det kan betyde ulvehvalpe til foråret

Annonce