Annonce
Ringkøbing-Skjern

I tre dage har Brit Kirk forgæves forsøgt at bestille coronavaccination i Ringkøbing: - Prøv igen senere, er det korte svar

I tre dage har Brit Kirk forgæves forsøgt at booke tid til vaccine i Ringkøbing. Foto: Nadja Dam Jensen
Hun kan godt booke en vaccine i Herning eller Holstebro, men i Ringkøbing er der ingen tider. Nye ordrer fra Sundhedsstyrelsen har skabt problemer for det lokale vaccinecenter.

Ringkøbing-Skjern: De har forsøgt adskillige gange. Tre dage i træk har Brit og Jens Kirk fra Velling logget ind på vacciner.dk, for at bestille en tid til Brits tredje stik af Pfizers corona-vaccine.

Hver gang får de samme besked. Der er ingen ledige vacciner. Prøv igen senere.

- Når nu smitten er stigende, og vi bliver opfordret til at få tredje stik, så er det lidt besynderligt, at man ikke kan få det, siger Jens Kirk.

Annonce

Hvis de var villige til at køre efter det, kunne Brit dog få et stik i Herning eller Holstebro. Men det virker også som langt at køre, når nu der faktisk er et vaccinested i Ringkøbing.

- Det er jo som sådan ikke noget problem at skulle køre til Herning eller Holstebro, men det ville give mere mening, hvis vi begge kunne få en vaccine, når vi kørte derop, siger Jens Kirk, der blev vaccineret nogle uger efter hustruen Brit og derfor endnu ikke er indkaldt til sit tredje stik.

- Og hvis det så viser sig, at det bliver muligt at blive vaccineret i Ringkøbing i de kommende uger, så kan vi godt vente. Men hvis der skal gå tre uger, så vil vi nok overveje at køre efter det i stedet for.

Fremskyndelse skaber pres

Årsagen til de manglende tider skal findes hos Sundhedsstyrelsen. Det fortæller Line Hansen, der er afdelingssygeplejerske ved Vaccineenheden Vest.

Brit og Jens Kirk undrer sig over, at man ikke kan booke en vaccine, når nu myndighederne opfordrer til det. Foto: Nadja Dam Jensen

Indtil midt i sidste uge har praksis nemlig været, at corona-vaccinerede blev indkaldt til et tredje stik seks måneder og 14 dage efter, de havde fået det andet stik. Nu er det ændret til, at man bliver indkaldt til tredje stik allerede efter seks måneder.

- Det har medført, at der pludselig er mange flere, der bliver indkaldt på samme dag. Det har vi ikke kunne komme helt i mål med på så kort en tidsfrist, siger Line Hansen.

Hun oplyser, at der til gengæld vil være flere pladser i de to kommende uger, da der ikke er nær så mange, som vil blive indkaldt. Hvornår det helt præcist er muligt at blive vaccineret, kan hun ikke sige, da det løbende ændrer sig, men der er håb forude.

Annonce

Kapacitet øges

- Jeg kan kun give et øjebliksbillede, men som det ser ud nu, kan man blive vaccineret med Moderna mandag den 22. november og med Pfizer mandag den 29. november, siger Line Hansen.

Snart vil vaccinecentret i Ringkøbing da også kunne vaccinere endnu flere. Kapaciteten er blevet øget løbende over de seneste uger, og i begyndelsen af december får kapaciteten et ekstra nøk opad, da vaccinecentret rykker fra Sundhedshuset til ROFI-Centret.

- Det bliver ikke de samme lokaler som sidst. Dem kan vi ikke fylde. Men der bliver plads til, at vi kan vaccinere flere, end vi kan nu, siger Line Hansen.

Når nu smitten er stigende, og vi bliver opfordret til at få tredje stik, så er det lidt besynderligt, at man ikke kan få det.

Jens Kirk


Annonce
Sport For abonnenter

Endelig comeback efter to år ude med skader: Fik advarsel efter kun 30 sekunder på banen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Dalager Marked soler sig i succes: Formand frygtede folk var blevet bange for at bruge penge

Ringkøbing For abonnenter

Et vildt paradis forsvinder: Bekymring over, at grøn kile midt i byen måske forvandles til bolig-område

Skjern

Tatiana vil klippe hunde og katte på fuld tid: Hun satser på en fremtid med egen salon i Skjern

Hvide Sande

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Ringkøbing For abonnenter

Elbæk i angreb på tidligere direktør: - Personligt udløb min tålmodighed med Peter Sand i efteråret

Navne For abonnenter

Det sidste leverstød er slået: Ringkøbings olympiske bokser er død 87 år

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Vestjylland

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Hans Christensen fra Ringkøbing blev slået til ridder, Kaj Axelsen bygger lædervare-fabrik i Skjern og andre glimt fra Gamle Dage

Tarm

Har du også undret dig over, hvornår det gule sejl på kulturtaget kommer tilbage? En genforening nærmer sig

Annonce