Vestjylland

I ti år lå hus alene med udsigt til ådal: Nu kommer endelig en nabo

Åbrinken blev udstykket i Ulfborg-Vemb Kommune i 2006 - men trods udsigt over storådalen blev der kun solgt en byggegrund, og en villa på vejen har ligget ensom siden 20j08. Nu har kommunen solgt byggegrund nummer to - lige vest for det eksisterende hus: Luftfoto: Google Maps
Siden krisen har salget af parcelhusgrunde stået stille i Vemb - trods attraktive byggegrunde med udsigt over Storådalen. Men nu er der grund nummer to solgt på Åbrinken.

Vemb: Vejnavnet Åbrinken siger sådan set det hele: De 16 byggegrunde med udsigt over Storådalen blev udstykket for 13 år siden, men kun én grund nåede at blive solgt i 2006, før krisen satte ind og bremsede byggeriet i mindre byer.

Men nu har Holstebro Kommune solgt grund nummer to på Åbrinken, og det glæder Leif Carøe, der er formand for Vemb Borger- og Erhvervsforening.

- Det bliver dejligt. Og jeg kender også købere til grund nummer tre, når de har fået solgt deres nuværende hus, siger Leif Carøe.

- Det er fantastiske grunde med udsigt over Storådalen, og de koster fra 157.000 kroner. I forhold til 750.000 kroner (grunde i Alstrup. Redaktionen) for en grund i Holstebro, kan man her få et par biler oveni, konstaterer Leif Carøe.

De mest attraktive grunde med uforstyrret udsigt koster godt 300.000 kroner, men "med et skrånende terræn vil alle kunne kigge ud over vådområdet," fastholder Leif Carøe.

Lige nu sætter kommunen fokus på grundsalg i landsbyer med store plancher.

- Nu er turen kommet til Vemb, og det håber jeg vil skubbe ekstra til byggeriet, siger Leif Carøe.

Mens parcelhusbyggeriet har stået stille i Vemb, er der sidste år bygget fem nye private kædehuse til udlejning - og boligselskabet er på vej til at bygge ni almene lejeboliger, som også er tæt lavt byggeri.

- Mange køber huse i Vemb - men der er fortsat huse til salg. For 500.000 kroner kan man få et godt hus - som måske kræver nyt bad og køkken, siger Leif Carøe.

For fem år siden skrev Dagbladet om den familie, der byggede det hus på Åbrinken, som stod færdig i 2008.

- Vi havde da håbet, at der snart kom naboer. Men jeg synes også, at kommunen gjorde for lidt for at sælge området, sige Bettina Hedegaard Sandfær.

Siden er huset solgt og 1. marts flyttede nye ejere ind i det ensomme hus på Åbrinken 14. Men altså nu med udsigt til ikke bare ådal men også til naboer.

Kommunen har nu sat fokus på byggrunde i landsbyer - blandt andet med dette skilt i Vemb. Foto: Holstebro Kommune

38 byggegrunde solgt

Grunden på Åbrinken er én af de 38 parcelhusgrunde, som Holstebro Kommune har solgt siden årsskiftet.

Heraf er ni grunde solgt uden for Holstebros nærområde - og det er en ny tendens i forhold til for år år siden, hvor der næsten kun blev bygget nye huse i Holstebro.

Der er solgt fire byggegrunde i Vinderup, tre i Tvis og én i Borbjerg. Desuden er der solgt storparceller til tæt lavt byggeri i Skave.

Kommunen har solgt ti byggegrunde i Alstrup området, som blev sat til salg ved årsskiftet, og hvor er forsat er cirka 60 ledige byggegrunde.

- De seneste tre år har vi solgt omkring 60 byggegrunde hvert år, så vi er godt tilfredse med salget indtil videre. Vi får mange henvendelser fra borgere, der overvejer at etablere sig mere permanent i kommunen ved at bygge nyt, og det er vi glade for. At købe en byggegrund er et stort valg for hele familien, og det er jo ikke kun den tomme grund, det handler om, men hele lokalsamfundet, kvarteret og naboerne, siger Jonna Brogaard, der er kommunens grundsalgskoordinator.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce