Annonce
Vestjylland

I ti år lå hus alene med udsigt til ådal: Nu kommer endelig en nabo

Åbrinken blev udstykket i Ulfborg-Vemb Kommune i 2006 - men trods udsigt over storådalen blev der kun solgt en byggegrund, og en villa på vejen har ligget ensom siden 20j08. Nu har kommunen solgt byggegrund nummer to - lige vest for det eksisterende hus: Luftfoto: Google Maps
Siden krisen har salget af parcelhusgrunde stået stille i Vemb - trods attraktive byggegrunde med udsigt over Storådalen. Men nu er der grund nummer to solgt på Åbrinken.

Vemb: Vejnavnet Åbrinken siger sådan set det hele: De 16 byggegrunde med udsigt over Storådalen blev udstykket for 13 år siden, men kun én grund nåede at blive solgt i 2006, før krisen satte ind og bremsede byggeriet i mindre byer.

Men nu har Holstebro Kommune solgt grund nummer to på Åbrinken, og det glæder Leif Carøe, der er formand for Vemb Borger- og Erhvervsforening.

- Det bliver dejligt. Og jeg kender også købere til grund nummer tre, når de har fået solgt deres nuværende hus, siger Leif Carøe.

- Det er fantastiske grunde med udsigt over Storådalen, og de koster fra 157.000 kroner. I forhold til 750.000 kroner (grunde i Alstrup. Redaktionen) for en grund i Holstebro, kan man her få et par biler oveni, konstaterer Leif Carøe.

De mest attraktive grunde med uforstyrret udsigt koster godt 300.000 kroner, men "med et skrånende terræn vil alle kunne kigge ud over vådområdet," fastholder Leif Carøe.

Lige nu sætter kommunen fokus på grundsalg i landsbyer med store plancher.

- Nu er turen kommet til Vemb, og det håber jeg vil skubbe ekstra til byggeriet, siger Leif Carøe.

Mens parcelhusbyggeriet har stået stille i Vemb, er der sidste år bygget fem nye private kædehuse til udlejning - og boligselskabet er på vej til at bygge ni almene lejeboliger, som også er tæt lavt byggeri.

- Mange køber huse i Vemb - men der er fortsat huse til salg. For 500.000 kroner kan man få et godt hus - som måske kræver nyt bad og køkken, siger Leif Carøe.

For fem år siden skrev Dagbladet om den familie, der byggede det hus på Åbrinken, som stod færdig i 2008.

- Vi havde da håbet, at der snart kom naboer. Men jeg synes også, at kommunen gjorde for lidt for at sælge området, sige Bettina Hedegaard Sandfær.

Siden er huset solgt og 1. marts flyttede nye ejere ind i det ensomme hus på Åbrinken 14. Men altså nu med udsigt til ikke bare ådal men også til naboer.

Annonce
Kommunen har nu sat fokus på byggrunde i landsbyer - blandt andet med dette skilt i Vemb. Foto: Holstebro Kommune

38 byggegrunde solgt

Grunden på Åbrinken er én af de 38 parcelhusgrunde, som Holstebro Kommune har solgt siden årsskiftet.

Heraf er ni grunde solgt uden for Holstebros nærområde - og det er en ny tendens i forhold til for år år siden, hvor der næsten kun blev bygget nye huse i Holstebro.

Der er solgt fire byggegrunde i Vinderup, tre i Tvis og én i Borbjerg. Desuden er der solgt storparceller til tæt lavt byggeri i Skave.

Kommunen har solgt ti byggegrunde i Alstrup området, som blev sat til salg ved årsskiftet, og hvor er forsat er cirka 60 ledige byggegrunde.

- De seneste tre år har vi solgt omkring 60 byggegrunde hvert år, så vi er godt tilfredse med salget indtil videre. Vi får mange henvendelser fra borgere, der overvejer at etablere sig mere permanent i kommunen ved at bygge nyt, og det er vi glade for. At købe en byggegrund er et stort valg for hele familien, og det er jo ikke kun den tomme grund, det handler om, men hele lokalsamfundet, kvarteret og naboerne, siger Jonna Brogaard, der er kommunens grundsalgskoordinator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce