Annonce
Ringkøbing

I sadlen i Søndervig: Tidligere verdensmester glæder sig til at køre motionsløb

Billedet her blev taget syd for Videbæk under 2018-udgaven af motionsløbet Coast2Coast, der på sidste halvdel byder på en del bakker i det østjyske. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hans-Henrik Ørsted, der kørte tre VM-titler hjem som professionel cykelrytter, kommer lørdag 31. august til Søndervig for at deltage i motionsløbet Coast2Coast.

Søndervig: Hans-Henrik Ørsted var som professionel cykelrytter én af de absolut bedste i verden, når det gjaldt om at træde til på en bane.

Lørdag 31. august får den 64-årige legende mulighed for at vise, at han også kan begå sig på asfalt. Hans-Henrik Ørsted stiller således til start ved motionsløbet Coast2Coast, der strækker sig over 200 kilometer fra Søndervig til Aarhus:

- Faktisk havde jeg sat landevejscyklen i garagen efter, at jeg gik på pension fra mit aktive erhvervsliv. Men en god ven overbeviste mig om, at en gammel cirkushest ikke må slippe manegen med risiko for at falde hen, så i efteråret 2018 startede jeg med at cykle på landevejen igen, siger Hans-Henrik Ørsted.

Han fattede straks interesse for projektet, da manden bag det lange cykelløb tværs over Jylland, Allan Johansen, ringede op og fortalte om Coast2Coast, der køres for fjerde gang.

Hans-Henrik Ørsted synes blandt andet godt om, at det ikke er afgørende at komme først over målstregen på cykelbanen i Aarhus:

- Jeg ønsker samvær, gode oplevelser og natur, tilføjer den rutinerede rytter, der i sin aktive karriere som professionel blandt andet sikrede sig tre VM-titler i forfølgelsesløb.

Makker med Gert Frank

I 1980'erne blev Hans-Henrik Ørsted noget nær folkeeje, da han sammen med makkeren Gert Frank vandt seks 6-dagesløb, lige som de to danskere i 1981 og 1983 blev europamestre i parløb.

Ørsted nåede også at vinde to enkeltstarter i det daværende Bikuben Danmark Rundt-etapeløb.

Fra arrangørens side bliver Coast2Coast omtalt som 'Danmarks hyggeligste motionscykelløb', hvilket eksempelvis kommer til udtryk ved, at de første 100 kilometer køres med en fast gennemsnitsfart, som den enkelte deltager har valgt ved tilmelding.

På den sidste lørdag i august får Hans-Henrik Ørsted i øvrigt følgeskab af to andre, tidligere verdensmestre: Alex Rasmussen og Per Sandahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce