Annonce
Skjern

I Naturens Rige går børnene naturligvis til fritidsaktivitet i naturen

Børnene i fritidsaktiviteten "Naturligvis" har været oppe i et fugletårn. Foto: Inger Bech
I Stauning/Dejbjerg i Ringkøbing-Skjern Kommune kan børn, der ikke lige er til fodbold, gå til fritidsaktiviteten "Naturligvis"

Stauning/Dejbjerg: "Naturligvis" er en fritidsaktivitet for børn i alle aldre.

Aktiviteten er på kort tid blevet et tilløbsstykke i Stauning-Dejbjerg-området, der ligger midt i naturen mellem Ringkøbing og Skjern.

38 børn i alderen fire til 13 år deltager i fritidsaktiviteten et par timer hver anden mandag.

- Vores målgruppe er børn fra børnehaveklassen og til og med 6. klasse, og vores mål er simpelthen at få børn ud, fortæller én af initiativtagerne bag fritidsaktiviteten, Majbritt Ejstrup fra Stauning-Dejbjerg U&I i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne give dem et naturtilbud at gå til, så der også er noget for dem, der ikke lige går til fodbold, siger Majbritt Ejstrup.

Hun tilføjer, at børnehavebørn også er velkomne sammen med en forældre.

Det er forskelligt, hvad der er på programmet i "Naturligvis". Men afgørende er, at børnene kommer ud i naturen og får gode oplevelse, når fritidsaktiviteten foregår rundt om ved de forskellige naturperler, der findes i området.

Annonce

Flaskepost i åen

Børnene har blandt andet i april haft travlt med at bygge insektboer, og forleden var børnene på tur til udmundingen af Skjern Å i Ringkøbing Fjord.

Selvom det ruskede godt derude, så skinnede solen, og humøret var højt blandt både børn og voksne.

Der blev holdt godt øje med alt, hvad der findes i naturen, pjasket i vandet og naturligvis blev det hele også set lidt fra oven, inden der ellers blev skrevet hilsner og sendt flaskepost afsted i åen.

I dagens anledning var Ringkøbing-Skjern Kommunes mobil-maker Inger Bech med på sidelinjen, da formanden for Stauning U & I, Karen Lundgaard Agerholm, for første gang kastede sig ud som videoambassadør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce