Annonce
Skjern

I Naturens Rige går børnene naturligvis til fritidsaktivitet i naturen

Børnene i fritidsaktiviteten "Naturligvis" har været oppe i et fugletårn. Foto: Inger Bech
I Stauning/Dejbjerg i Ringkøbing-Skjern Kommune kan børn, der ikke lige er til fodbold, gå til fritidsaktiviteten "Naturligvis"

Stauning/Dejbjerg: "Naturligvis" er en fritidsaktivitet for børn i alle aldre.

Aktiviteten er på kort tid blevet et tilløbsstykke i Stauning-Dejbjerg-området, der ligger midt i naturen mellem Ringkøbing og Skjern.

38 børn i alderen fire til 13 år deltager i fritidsaktiviteten et par timer hver anden mandag.

- Vores målgruppe er børn fra børnehaveklassen og til og med 6. klasse, og vores mål er simpelthen at få børn ud, fortæller én af initiativtagerne bag fritidsaktiviteten, Majbritt Ejstrup fra Stauning-Dejbjerg U&I i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne give dem et naturtilbud at gå til, så der også er noget for dem, der ikke lige går til fodbold, siger Majbritt Ejstrup.

Hun tilføjer, at børnehavebørn også er velkomne sammen med en forældre.

Det er forskelligt, hvad der er på programmet i "Naturligvis". Men afgørende er, at børnene kommer ud i naturen og får gode oplevelse, når fritidsaktiviteten foregår rundt om ved de forskellige naturperler, der findes i området.

Annonce

Flaskepost i åen

Børnene har blandt andet i april haft travlt med at bygge insektboer, og forleden var børnene på tur til udmundingen af Skjern Å i Ringkøbing Fjord.

Selvom det ruskede godt derude, så skinnede solen, og humøret var højt blandt både børn og voksne.

Der blev holdt godt øje med alt, hvad der findes i naturen, pjasket i vandet og naturligvis blev det hele også set lidt fra oven, inden der ellers blev skrevet hilsner og sendt flaskepost afsted i åen.

I dagens anledning var Ringkøbing-Skjern Kommunes mobil-maker Inger Bech med på sidelinjen, da formanden for Stauning U & I, Karen Lundgaard Agerholm, for første gang kastede sig ud som videoambassadør.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce