Annonce
Hvide Sande

I kølvandet på Medina og Scarlet Pleasure: Karl Kristian popper op på alternativ Grøn Koncert

25-årige Karl Kristian Thuesen er født og opvokset i Hvide Sande, men i dag er han bosat i Aarhus, hvor han er i gang med en uddannelse som pædagog. Foto: Line Thuesen
Grøn Koncert er corona-aflyst, og i stedet spiller arrangørerne lørdag 25. juli ud med Grønnere Grøn, der rundt om i Danmark byder på flere end 100 koncerter i private omgivelser. Karl Kristian fra Hvide Sande skal optræde i Nordjylland.

Hvide Sande: Mads Langer, Medina, Scarlet Pleasure, Carpark North, Dizzy Mizz Lizzy, Jung og Hjalmer.

Det er nogle af de velkendte navne, der lørdag 25. juli er med til at holde liv i den traditionsrige Grøn Koncert. Årets udgave er aflyst som følge af frygt for spredning af coronavirus, men i stedet præsenterer arrangørerne - Tuborg og Muskelsvindfonden - Grønnere Grøn, der i løbet af lørdagen byder på flere end 100 koncerter rundt om i private hjem og haver.

Med på den lange liste over kunstnere er Karl Kristian Thuesen fra Hvide Sande. Den 25-årige sanger og sangskriver valgte at lægge et lod i puljen, da der blev udskrevet en konkurrence, hvor danskerne kunne ønske at få live-musik hjem i privaten.

Annonce


Jeg har aldrig spillet i Nordjylland med mine egne sange. Det er da sjovt, at der er nogle, der lytter lidt ude i krogene.

Karl Kristian Thuesen, sanger og sangskriver


Det viste sig, at to personer gerne vil have Karl Kristian Thuesen på besøg, og sammen med et par musikere pakker han lørdag en lejet varevogn for at sætte kurs mod først Aalborg og siden Svenstrup syd for storbyen i det nordjyske, hvor tonerne bliver slået an henholdsvis klokken 14 og 17.30 - hjemme hos Pernille og Anne-Mette.

- Jeg har aldrig spillet i Nordjylland med mine egne sange. Det er da sjovt, at der er nogle, der lytter lidt ude i krogene. Det er lækkert med den slags muligheder, siger den musikalske vestjyde, der i dag er bosat i Aarhus, hvor han er i gang med pædagogstudiet.

Live-show på TV 2

En af vinderne har sendt Karl Kristian Thuesen et billede af den have, han skal optræde i, men der ud over har han intet videre kendskab til lørdagens to koncertværter i hjemlige omgivelser.

- Jeg kan godt lide, at der bliver tænkt lidt kreativt med sådan et nyt koncept med havekoncerter. Det gør det meget jordnært og med plads til at fortælle nogle historier, siger Karl Kristian Thuesen, der i august 2019 udgav sit debutalbum.

Sangeren og sangskriveren er udmærket tilfreds med honoraret for lørdagens to minikoncerter af hver 45 minutters varighed:

- Det kan være, der er penge til, at vi kan tage ud at spise om aftenen, tilføjer Karl Kristian Thuesen.

Det meste af lørdagen sender radiostationen Nova fra Grønnere Grøn, der kulminerer klokken 20 med et live-show på TV 2, hvor Anders Breinholt indtager rollen som vært.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce